Участь в науковій презентації «Диверсифікація сільськогосподарського регіону в зв’язку із зміною клімату»

Технічне відділення

06 грудня 2017

6 грудня 2017 року у відділі інформації та документів виробничої тематики Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася наукова презентація на тему «Диверсифікація сільськогосподарського регіону в зв’язку із зміною клімату». Новими дослідженнями у галузі рослинництва, пов’язаними із зміною клімату поділився молодший науковий співробітник лабораторії кормо виробництва та біоенергетичної сировини Інституту агропромислового виробництва Браценюк Володимир Юрійович.

Зміна клімату спричиняє серйозні проблеми в розвитку сільського господарства у світі. Щодо України, то їй кліматичні зміни також принесуть чимало проблем. Не виключено, що через декілька років аграрним підприємствам регіону доведеться значно змінити продуктову орієнтацію васного виробництва та структури посівних площ, до чого слід бути готовим майбутнім випускникам-землевпорядникам.

На захід, зокрема з ініціативи керівника Бібліотечно-інформаційного центру коледжу Людмили Бурячинської, були запрошені студенти других курсів технічного відділення ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» спеціальності «Геодезія та землеустрій» з викладачами екології та ґрунтознавства Стефанією Малимон та Нелею Русіною. Студенти з цікавістю сприйняли отриману інформацію і отримали базове уявлення про сучасні перспективи розвитку галузі рослинництва в районі Західного полісся.

                                                       к.с-г.н В.О. Люльчик, зав. технічним відділенням