Нові надходження навчальної літератури за листопад 2017 року

Бібліотечно-інформаційний центр Нові надходження БІЦ

28 листопада 2017

Бібліотечно-інформаційний центр запрошує викладачів та студентів ознайомитись з новими підручниками та навчальними посібниками:

 

УДК   811.161+821.161.2](079.1)

Авраменко О. М. Українська мова та література : довідник : завдання в тестовій формі. Ч. 1 / О. М.  Авраменко, М. Б. Блажко. - 7-е вид., доп. - Київ : Грамота, 2017. - 568 с.

Збірник містить теоретичний матеріал, завдання в тестовій формі різного рівня складності з української мови та літератури, а також короткий словник наголосів і короткий фразеологічний словник. Посібник укладено відповідно до чинних програм з української мови та літератури для середніх загальноосвітніх навчальних закладів і програм ЗНО-2017. Видання призначене для якісної підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури.

 

УДК   69.002.5(075.8)

Будівельна техніка : підручник / О. Г. Онищенко, В. О. Онищенко, С. Л. Литвиненко, Б. О. Коробко. - 2-е вид., перероб. і доп. - Київ : Кондор, 2017. - 424 с.

Викладено загальні відомості щодо реалізації деталей, механізмів та передач будівельних машин, загальні відомості щодо типів та видів машин для будівельного виробництва, основних частин машин, а також їх класифікація. Призначено для студентів будівельних спеціальностей.

 

УДК   528.48(075.8)

Войтенко С. П. Інженерна геодезія : підручник / С. П. Войтенко. - 2-е вид, виправл. і доп. - Київ : Знання, 2012. - 574 с.

Висвітлено основні теоретичні та практичні положення з інженерної геодезії при вишукуваннях, проектуванні, зведенні та експлуатації будинків і споруд. Розкрито принципи організації геодезичних робіт при створенні карт і планів, особливості виконання геодезичних розмічувальних робіт, методи розв’язання інженерних задач на картах і планах, методи виконання лінійних і кутових вимірювань. Розглянуто особливості використання сучасних електронних, лазерних та супутникових приладів і технологій виконання інженерно-геодезичних робіт. Для студентів, які вивчають курс інженерної геодезії, топографії, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів.

 

УДК   691(075.8)

Дворкін Л. Й. Будівельне матеріалознавство : підручник / Л. Й. Дворкін, С. Д. Лаповська. - Київ : Ліра-К, 2017. - 448 с.

У підручнику наведено наукові основи будівельного матеріалознавства і характеристика основних матеріалів, що застосовуються в сучасному будівництві. Висвітлюються теоретичні уявлення про структуру та склад будівельних матеріалів, процеси. Книга призначена для викладачів, студентів і аспірантів будівельних факультетів.

 

УДК   519.1(075.8)

Нікольський Ю. В. Дискретна математика : підручник / Ю .В. Нікольський, В. В. Пасічник, Ю. М. Щербина. - Львів : Магнолія плюс, 2006, 2017. - 432 с.:

У підручнику викладено основні поняття та методи дискретної математики. Окрім розділів, які традиційно входять в основний курс дискретної математики (математична логіка, теорія множин, комбінаторний аналіз, теорія графів, теорія кодів, теорія алгоритмів та формальних мов), розглянуто теорію складності обчислень та деякі застосування дискретної математики в штучному інтелекті. Підручник містить базові знання з теорії розмитих систем. Матеріал супроводжується прикладами, у кінці кожного розділу є задачі для самостійного розв'язування та список комп'ютерних проектів для індивідуальних занять. Розрахований на бакалаврів, спеціалістів, магістрів, аспірантів.

 

УДК   004.738(075.8)

Пасічник В. В. Веб-технології та веб-дизайн : підручник. Кн. 1 : Веб-технології / В. В. Пасічник, О. В. Пасічник, Д. І. Угрин. - Львів : Магнолія 2006,  2018. - 336 с. - (Серія "Комп'ютинг").

Підручник присвячений теоретичним та практичним аспектам веб-технології та веб-дизайну. У ньому наведено типові приклади веб-програмування, розглянуто різні принципи побудови та функціонування веб-сайтів, використання сучасних технологій та мов веб-програмування, будування веб-сторінок із заданими характеристиками і алгоритмами функціонування. Розглядається широкий спектр протоколів, стандартів і технологій, що мають безпосереднє відношення до розробки веб-застосувань. Підручник адресований студентам ВНЗ спеціальності "Комп’ютерні науки" та викладачам.

 

УДК   332.2:332.3(075.8)

Третяк А. М. Землевпорядне проектування. Організація землекористування структурних елементів екомережі України на місцевому рівні : навч. посібник . Ч. 4 / А. М. Третяк. - Херсон : ОЛДІ-плюс, 2016. - 184 с.

Викладено теоретико-методологічні засади формування екомережі України в контексті розвитку природоохоронного землекористування, інституціональне забезпечення формування екомомережі України, стан і тенденції розвитку екомережі в Україні. Розглянуто засади формування екологічних відносин власності на землю та інші природні ресурси у сфері природокористування. Для студентів ВНЗ, викладачів, аспірантів, фахівців у сфері землеустрою.

 

УДК   332.2:332.3(075.8)

Третяк А. М. Землеустрій : підручник / А. М. Третяк. - Херсон : ОЛДІ-плюс, 2014. - 520с.

Викладено теорію землеустрою в умовах нових земельних відносин, висвітлено походження поняття землеустрою, землеустрій як основоположний механізм управління земельними ресурсами на сучасному етапі розвитку економіки. Розкрито поняття землеволодіння та землекористування, форми землекористування та організації території, елементи землевпорядної організації території. Розкрито суть землеустрою як самостійної галузі наукового знання, види і форми землеустрою, прогнозування раціонального використання та охорони земель, територіальне планування землевпорядкування та ін. Призначений для студентів ВНЗ, аспірантів, наукових працівників, фахівців-землевпорядників.

 

УДК   004:519.6(075.8)

Чисельні методи комп’ютерного аналізу: навч. посібник для студентів ВНЗ / В. Я. Воропаева, І. К. Локтіонов, Л. П. Мироненко, В. В. Турупалов ; за ред. В. В. Турупалова. - Львів : Магнолія 2006, 2017. - 224 с.: іл. - (Інформатика).

 Викладено основи використання чисельних методів комп’ютерного аналізу в телекомунікаційних системах та мережах, розглянуто основні питання теорії похибок; проаналізовані підходи до вирішення систем лінійних алгебраїчних рівнянь; приведені наближені методи вирішення нелінійних алгебраїчних та звичайних диференційних рівнянь. Особлива увага зосереджена на питаннях інтерполяції та апроксиміляції складних функцій, зокрема з використанням програмних засобів. Навчальний посібник призначений для студентів ВНЗ.

 

Бурячинська Л. В., завідувач БІЦ