Cтудентська науково-теоретична конференція «Гарячі точки планети»

Юридичне відділення

04 жовтня 2017

04 жовтня 2017 року відбулася студентська науково-теоретична конференція «Гарячі точки планети». Участь в конференції прийняли студенти 21-Ю, 22-Ю, 31-О,32-Ю, 43-Ю груп. Організатори конференції – викладачі соціальних дисциплін Купчишина Т.В., Навозняк Л. М.

Наша планета, наче величезний полігон – зброя та суперництво знищують цілі країни. Тоталітаризм протистоїть демократії. В будь-яку секунду може спалахнути Третя світова війна...

Цікавими і змістовними були виступи студентів: «Війна в Сирії» (Марія Ковальчук, Юлія Бондар, 31-О), «Гуляй-пустеля: що відбувається на фронтах лівійської війни» (Вікторія Мельник, 31-О), «Війна в Афганістані: 16 років хаосу» (31-О, Сидорчук Яна), «Конфлікт між Індією та Пакистаном. Кашмір» (Любов Кондратюк, 22-О), «Збройний конфлікт у Мянмі: зайвий народ» (Ірина Снітинська, 21-Ю), «Північна Корея: ядерна загроза для світу» (Ілона Романчук, 31-О), « Донбас – бомба під Україною» (Наталія Юзік, 21-Ю), «Світ заморожених конфліктів» (Яна Степанюк, 21-Ю).

Війни та збройні конфлікти в світі майже ніколи не припинялися й тривали упродовж усієї історії людства. Нині ж відлуння усіх тих воєн, які нескінченно ведуться у різних куточках планети. Поява в Європі численних мігрантів, утікачів від збройних конфліктів на Близькому Сході та в Іраку – цьому підтвердження. Зрештою, війна, яка тепер триває на сході України і яку на світовому рівні згадують у контексті інших «гарячих точок», призвела також до появи внутрішніх біженців, кількість яких у цілому світі, за даними експертів ООН, тільки минулого року сягнула 31 млн. осіб. Такі масові переселення завжди супроводжувалися негативними соціальними наслідками…

Неврегульований близькосхідний конфлікт, воєнні дії у Сирії та Іраку, боротьба з осередками міжнародного тероризму, війна на Донбасі, теракти талібів у Афганістані та Пакистані, вибухи в Європі, заворушення у Венесуелі, які загрожують перерости у справжню громадянську війну, ескалація гонки озброєнь із запусками балістичних ракет Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР) – ось далеко не повний перелік «гарячих тем» у зонах найбільшої геополітичної напруги.

 Тетяна Купчишина, викладач юридично-соціальних дисциплін