Колектив коледжу опановує правила поведінки в надзвичайних ситуаціях

Коледж

29 грудня 2023

28 грудня заступник директора з АГР Сергій КОВАЛЬЧУК та інженер з охорони праці Анатолій ІВАНЧЕНКО організували спеціальне навчання: «Порядок дій у надзвичайних ситуаціях, пожежної безпеки та надання першої домедичної допомоги», під час якого викладачі та працівники коледжу мали можливість ознайомитися із правилами поведінки під час виникнення пожеж чи надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, що є сьогодні надзвичайно важливим.

Провели навчання представники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської областіАндрій МОЩУК, Сніжана ВАЛЬЧЕВСЬКА та Наталія СТОЛЯР, а учасниками стали усі викладачі та співробітники коледжу, які були не лише проінформовані щодо правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, а й мали можливість перевірити свої навички практично.

Під час навчання рятувальники довели оперативну обстановку в місті та нагадали основні вимоги пожежної безпеки до утримання аудиторій, навчальних приміщень, евакуаційних шляхів і виходів, електроустаткування, первинних засобів пожежогасіння, систем протипожежного захисту,  розповіли алгоритм дій у разі виникнення пожежі, проведення евакуації людей. Також було наголошено на необхідності проведення Днів цивільного захисту та поновлення куточків з безпеки життєдіяльності. На завершення заняття працівники НМЦ ЦЗ та БЖД наголосили на важливості проведення роз’яснювальної профілактичної роботи як серед колег, так і серед студентів, а також провели практичне навчання з використання порошкового вогнегасника.

Представники НМЦ ЦЗ та БЖД детально розповіли про необхідність виконання правил пожежної безпеки, пояснили, як слід себе поводити при виникненні пожежі, що треба враховувати насамперед. Була звернута увага присутніх на, здається, зовсім неістотні дрібниці, які, як засвідчує практична діяльність пожежників, набувають фатального характеру, визначаючи, чи вдасться людині врятувати здоров’я, а то й життя.

Загалом слід відзначити важливість таких заходів, адже знання, здобуті учасниками, сприятимуть підвищенню рівня мінної, пожежної безпеки та домедичної допомоги, що є одним із необхідних чинників успішної роботи коледжу.

Анатолій ІВАНЧЕНКО, інженер з охорони праці;

Любов ПРОТАСЕВИЧ, секретар адміністративної ради