Підведено підсумки технологічної (виробничої) практики студентів 4 курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»

Земельно-правове відділення

14 грудня 2023

14 грудня 2023 року за результатами технологічної (виробничої) практики студентів 4 курсу напряму підготовки 193 «Геодезія та землеустрій» було проведено конференцію зі захисту звітів.

Керівником практика – Галина БУСЛЕНКО, викладач землевпорядних дисциплін.

Бази практики – землевпорядні підприємства, організації,  компанії Рівненської області та органи місцевого самоврядування.

У вступному слові Тарас САСОВСЬКИЙ, заступник директора з виробничої роботи зазначив, що цього року практику проходили 37 студентів. Здобувачі успішно виконали всі завдання та вчасно подали на перевірку керівнику практики звітну документацію. Результати практики засвідчили належну підготовку фахових молодших бакалаврів.

Студенти-практиканти відзвітували про виконану роботу, а саме про: участь в обмірах земельних ділянок під час інвентаризації та приватизації земель, встановлені меж землекористувань та оформленні землевпорядної документації, в комп’ютерній обробці польових вимірювань та створенні графічних матеріалів тощо. Поділилися своїми враженнями; висловили побажання щодо удосконалення процесу проходження здобувачами освіти виробничої практики.

Так, Дмитро  Якимчук, Грищук Вікторія, Коваль Ірина, Шинкар Олександр відзначили, що ця практика дала змогу підвищити їхній рівень з виконання топографо-геодезичних робіт та  оформлення землевпорядної документації. Майструк Катерина, Степанчук Оксана, Макаровець Ірина, Чехонадських Денис наголосили, що проходження практики дало їм нагоду поглибити й інтегрувати набуті за роки навчання професійні знання та удосконалити практичні навички з проектування землевпорядної документації. А Бречко Зоряна, Ворожбит Софія зауважили, що дана практика допомогла їм усвідомити важливість обраної професії  й надала можливість  застосовувати теоретичні знання і практичні навички у веденні державного земельного кадастру та реєстрації земель.

Також студенти висловили вдячність керівникам підприємств за створення належних умов для проходження практики, а також високо оцінили підтримку й консультації з боку всього викладацького складу циклової комісії землевпорядних дисциплін.

Керівник практики Галина БУСЛЕНКО, відзначила відповідальне ставлення студентів до проходження практики, їхню старанність у підготовці звітів, презентацій, а також висловила низку конструктивних побажань, які студенти врахують у майбутньому.

Гарант освітньої програми «Геодезія та землеустрій» Неля КИЙКО підкреслила важливість практики у загальній структурі підготовки фахівця, розповіла здобувачам освіти про графік навчального процесу у другому семестрі навчального року.

Вітаємо всіх здобувачів освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій», з  успішним завершенням технологічної (виробничої) практики і бажаємо успіхів у всіх творчих починаннях!

Галина БУСЛЕНКО, керівник технологічної (виробничої) практики