Виховна година «Подорож у світ Панем: Балада про співочих птахів і змій»

Економічне відділення

04 грудня 2023

04 грудня 2023 року студенти 21-Ф групи взяли участь у одному із заходів Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання»: «Подорож у світ Панем: Балада про співочих птахів і змій».

Це була  цікава подія у житті книголюбів, яка об'єднала в обговоренні тем, героїв, та зв'язку цієї книги із трилогією «Голодні ігри».  

Екранізацію даної книги, можна побачити сьогодні у кінотеатрах.
Студенти  занурилися в дискусії про теми, що пройняли сторінки «Балади про співочих птахів і змій», ця книга є приквелом до основної серії книг авторки. Від влади та привілеїв до моральних виборів, кожен висловив свої думки, спонукаючи до глибоких роздумів. Обговорення показало, що Сюзанна Коллінз створила комплексний та захопливий світ.

Серія книг про Голодні ігри: Головна історія розгортається в постапокаліптичному світі, де існує країна під назвою Панем. Панем складається з центральної столиці та дванадцяти округів. Кожен рік відбуваються «Голодні ігри», подія, в якій вибрані молоді люди з округів беруть участь у смертельному турнірі, де їм доводиться вбивати один одного до тих пір, поки не залишиться лише один учасник. Це захоплива історія протистояння диктатору, виживання та кохання.

Дане знайомство з книгою залишило в студентів багато роздумів та запитань. Як «Балада про співочих птахів і змій» впливає на наше розуміння «Голодних ігор»? Які теми залишаються актуальними в обох творах? Ці питання стали поштовхом для подальших читань та роздумів.

Тетяна Кристопчук, куратор 21-Ф групи