Виховний захід до вшанування пам’яті Дмитра Свідерського

Економічне відділення

21 листопада 2023

Метою даного заходу було інформування студентів 21-П групи про героїв країни, котрі поклали своє життя задля нашої свободи, та вшанування пам’яті Свідерського Дмитра.

Ми живемо у важкий час. Час боротьби нашого народу за незалежність держави Україна. 33 роки українській державі. Але це лише мить, незначна частина нашого минулого. Одна за одною гортаються сторінки життя, біжить у далечінь загадкова дорога історії. Українське козацтво, Січові стрільці, Герої Крут, воїни ОУН – УПА, герої нашого часу – Небесна сотня, ЗСУ. Усі вони змінювали історію України. Ціною свого життя…

Дмитро Свідерський народився 15 жовтня 1994 року в м. Рівне. Проживав з мамою у нашому місті. Закінчив Рівненський державний аграрний коледж, економічне відділення. У серпні 2014-го був мобілізований, у зв’язку з військовою агресією росії. У зоні бойових дій перебував з жовтня, на посаді стрілець-помічник гранатометника, у складі 81-ої окремої аеромобільної бригади. Брав участь у боях за Донецький аеропорт. 3 квітня 2015-го важко поранений, підірвався на міні поблизу Авдіївки.

Дмитро був доставлений в 66-й мобільний військовий шпиталь міста Красноармійськ, з якого був направлений в лікарню імені Мечникова міста Дніпропетровськ, де 6 квітня помер від отриманих поранень. Похований у Рівному 10 квітня 2015-го поруч з батьковою могилою.

Саме завдяки військовим, їх партіотизму, рішучості та силі, ми можемо жити на своїй землі, котру солдати ЗСУ захищають, віддаючи свою своє життя, заради нас, заради України.

Слава Героям України!

 

Тетяна ГРИЦИК, куратор 21-П,

Валентина НОВАК, студентка 21-П