Тематична виховна година-екскурсія «Пам’ятки Рівного надихають»

Економічне відділення

21 листопада 2023

Щоденні навчальні заняття часто призводять студентів до творчої і моральної кризи. Для того, щоб цього уникнути необхідно змінити традиційну обстановку і зануритися в загадковий світ чогось нового, щоб повернути радість життя. З цією метою 20 жовтня 2023 року для студентів 21-Ф групи була проведена екскурсія містом.

Кожен куточок міста Рівне насичений історією. Прекрасні краєвиди міста не залишають байдужими навіть найбільших скептиків.

Пам’ятник Симону Петлюрі. Симон Петлюра ─ український державний, військовий та політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик, а також засновник Українських збройних сил. Після Революції, коли Петлюра став відомим і очолював державу, його іменем почали називати державотворення: петлюрівські міністерства, петлюрівський уряд, петлюрівське військо, петлюрівський повстанський рух... Навіть Українська автокефальна православна церква в чекістських документах фігурує як "петлюрівська церква".

Парк Молоді знаходиться в Рівному, на місці палацу Любомирських, поруч із краєзнавчим музеєм. На території Лебединки люблять гуляти сім'ями, парами і приїжджати на фотосесії молодята. На цьому місці, у XVIII столітті, милував око всіх жителів палацово-парковий ансамбль князів Любомирських. Палац стояв на острові, з`єднуючись із вул. Замковою підйомним мостом. Не можна оминути своєю увагою і корінних жителів парку, завдяки яким і називається він «Лебединка». Звісно, це ж лебеді. Старожили міста Рівне пам`ятають ще роки, коли на водоймі плавали пара білих та пара чорних лебедів.

Підземелля Рівного – це музей, що знаходиться у парку ім. Тараса Григоровича Шевченка. Підземелля -це частина палацу на гірці, що колись належав князям Любомирським . Сам палац колись знаходився там, де сучасний стадіон Авангард. Науковці стверджують, що сам палац-це нішо інше, як потаємні ходи Любомирських.

В’язниця. Вулиця, яка називалася на ім’я Пушкіна, відома з ХІХ ст., як В’язнична, бо саме тоді на східній околиці Рівного була споруджена одна з найвищих будов міста – в’язниця.   В’язниця не змінювала свого призначення до середини ХХ ст.  Особливо страшні події пов’язані з цією спорудою в період німецької окупації Рівного 1941-1944 рр. та часу розміщення там радянської в’язниці. Тисячі невинних людей, наших земляків-патріотів зазнали  страшних тортур, тисячі в’язнів були жорстоко знищені. Після закриття в’язниці, яка  після розбудови міста опинилася практично в його центрі, там  обладнали  швейну фабрику. Нині ж на місці катівні нові власники розмістили торгово-розважальний центр.

Тетяна Кристопчук, куратор 21-Ф групи