Студенти коледжу відвідали день відкритих дверей НУБіП України

Коледж НУБІП

16 листопада 2023

16 листопада 2023 року відбувся день відкритих дверей для випускників коледжів і технікумів у Національному університеті біоресурсів і природокористування України». Зустріч відбулась у актовій залі навчального корпусу №3. Делегація Рівненського фахового коледжу також долучилась до цього заходу. У її складі були викладачі: Масталярчук Євгеній Володимирович, Іванченко Анатолій Миронович. Та студенти: Сєдова Богдана, Лозовська Богдана, Маринич Марія, Блищик Ірина, Кравчук Анна, Заєць Дарія, Сабляш Юлія, Мельник Дмитро, Свінтозельський Роман, Кашицька Кароліна, Корнійчук Максим, Сабанюк Ілля, Боячук Павло, Кір'ях Андрій, Муштук Дмитро, Оліферук Богдан, Ворожбит Софія, Коваль Ірина, Майструк Катерина.

Національний університет біоресурсів і природокористування є провідним вищим аграрним закладом освіти України. Історія бере свій початок від сільськогосподарського відділення, яке було відкрите 30 вересня 1898 р. у Київському політехнічному інституті і трансформувалось у 1918 р. у сільськогосподарський (агрономічний) факультет. На сьогоднішній день 125-річна історія включає провідні місця в міжнародних і національних рейтингах, численних випускників (серед яких 114 народних депутатів, двоє – очолювали парламент за роки незалежності України, 24 – голосували за проголошення Незалежності України).

Студенти та викладачі заслухали виступ Станіслава Ніколаєнка, котрий проголосив вітальне слово та розповів про головні здобутки університету. Отримали інформацію щодо особливостей вступної кампанії від відповідального секретаря приймальної комісії Сергія Ковалевського. Познайомились із Сенатом студентської організації від її лідера Олександра Вертелецького, Дізнались про переваги навчання, можливості творчого і спортивного розвитку від завідувачів кафедри фізичного виховання Миколи Костенка, кафедри культурології Ірини Майданюк, кафедри військової підготовки Валерія Шевчука.

Після офіційної частини заходу увагу студентів привернула виставка: всі факультети і ННІ представили на ній найцікавіше і те, що найкраще розкриває суть фаху, за яким вони ведуть підготовку. Крім того, це була ще й чудова можливість поспілкуватися з викладачами і керівництвом, котрі, власне, і презентують свої підрозділи.

Дехто зі студентів коледжу, навіть, долучився до безкоштовної лотереї та виборов у жеребкуванні цінні призи від сенату студентської організації.

Яскравим моментом цього дня було і спілкування з випускниками Рівненського фахового коледжу котрі, отримавши диплом, продовжили навчання у стінах столичного «вишу». Серед них був і Ганюк Назар, випускник відділення програмування. Адже саме вони можуть порівняти навчання у двох закладах, наголосити на нюансах ступеневої освіти та й навіть, просто, поділитись своїми враженнями.

Це був пізнавальний та цікавий день проведений у столиці в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

 Євгеній Масталярчук, викладач програмування та інформаційних дисциплін,
Анатолій Іванченко, викладач будівельних дисциплін