Засідання педагогічної ради ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України»

Коледж

26 жовтня 2023

26 жовтня 2023 року під головуванням директора Василя Царука відбулося друге засідання педагогічної ради коледжу.

Секретар педагогічної ради, методист коледжу, кандидат сільськогосподарських наук Вадим ЛЮЛЬЧИК прозвітував про хід виконання рішень попередніх педрад.

Директор коледжу, доктор економічних наук Василь ЦАРУК доповів про діяльність колективу коледжу за період з 30.08.2023 до 25.10.2023. Було зазначено про участь у засіданнях Вченої ради базового Університету, засідання адміністративної ради коледжу, збори навчальних груп, участь у конференціях, проведення тижнів циклових комісій, відкриті практичні заняття та лекції викладачами коледжу, співпрацю з бізнесом, стартування екологічного проєкту, туристичні поїздки, спортивні досягнення, благодійні акції та інше.

Методист коледжу, кандидат сільськогосподарських наук Вадим ЛЮЛЬЧИК доповів про аналіз зауважень експертних груп та галузевих експертних рад, отриманих під час проходження акредитації освітньо-професійних програм підготовки здобувачів освіти за першим (бакалаврським) рівнем, та стан їх виправлення. Вадим ЛЮЛЬЧИК зазначив, що за трьома спеціальностями наступна акредитація запланована на 2024-2025 навчальний рік, за однією спеціальністю – Будівництво та цивільна інженерія – на рік пізніше – 2025-2026 навчальний рік. А також здійснив аналіз аналіз зауважень, отриманих під час попередніх акредитацій та стан їх виправлення.

 

 

Голова циклової комісії гуманітарних дисциплін, доктор педагогічних наук, професор Тетяна КРИСТОПЧУК виступила з доповіддю на тему «Інноваційні освітні технології та методики в системі фахової передвищої освіти», в якій розкрила суть поняття «інновація» та перспективні напрямки розвитку сучасної освіти. Було охарактеризовано різні методи навчання, які використовують на своїх заняттях викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін (метод Raft, ейдотехніка, метод синектики, методичний прийом «створення буктрейлера», «модель 6W» та ін.).

Завідувач економічного відділення Ірина МАРТИНОВА прозвітувала про організацію освітнього процесу на економічному відділенні. Вона зауважила, що економічне відділення в умовах воєнного стану продовжує забезпечувати підготовку висококваліфікованих і конкурентоспроможних фахівців у сфері управління та адміністрування. Було повідомлено про профорієнтаційну роботу відділення; проведення Дня відкритих дверей; акредитовану освітньо-професійну програму «Менеджмент»; перший випуск спеціальності 073 Менеджмент; студентів, які належать до соціально незахищених категорій населення; моніторинг успішності студентів шляхом обговорення на загальних зборах економічного відділення; групу аналізу, де характеризується якість навчального процесу на відділенні; результати виробничих практик та інше.

 

 

Також на засіданні педагогічної ради коледжу розглядалися такі питання, як: моніторинг якості фахової передвищої освіти; підвищення кваліфікації педагогічних працівників; затвердження кандидатури на стипендію міського голови; проведення планової інвентаризації матеріальних цінностей у матеріально відповідальних осіб.

Так, заступник директора з навчальної роботи Людмила БАЛДИЧ доповіла на тему «Моніторинг якості фахової передвищої освіти». Було зазначено, що Державною службою якості освіти України спільно з Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» у травні 2023 року розпочато вивчення (моніторинг) якості освіти у закладах фахової передвищої освіти – Пілотний проєкт. Метою моніторингу є отримання об’єктивних даних про якість фахової передвищої освіти та забезпечення органів державної влади і громадськості статистичною й аналітичною інформацією. Натомість керівники закладів вищої та фахової передвищої освіти отримають змогу надавати свій відгук про найбільш ефективні форми компенсаторних інструментів задля зменшення освітніх втрат.

Людмила БАЛДИЧ наголосила на тому, що в 2023 році студенти ВСП «РФК НУБіП України» брали участь у моніторингу якості освіти зі спеціальностей: 071 Облік і оподаткування, 071 Фінанси, банківська справа та страхування, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 081 Право, 193 Геодезія та землеустрій. Студенти спеціальності 073 Менеджмент братимуть участь у моніторингу у грудні 2023 року.

На слайдах було представлено графіки, які демонструють: середній результат по Україні, середній результат по ВСП «РФК НУБіП України», середній результат по Україні в розрізі дисциплін, середній результат по ВСП «РФК НУБіП України» в розрізі дисциплін. Середній результат по закладу кращий ніж середній результат по Україні.

Методист коледжу, кандидат сільськогосподарських наук Вадим ЛЮЛЬЧИК доповів підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Заступник директора з виховної роботи Олександр ТАЛІМОНЧУК виступив із пропозицією кандидата на стипендію міського голови. Було запропоновано кандидатуру Руслани ОКРЕНЕЦЬ, студентки 6-ІПб групи, фіналістку Міжнародного художнього конкурсу «Української міфології», переможницю Міжнародного конкурсу з комп’ютерної графіки та веб дизайну. Поетичні твори Руслани надруковані в збірці авторської поезії, виданої у 2023 році НМЦ закладів фахової передвищої та вищої освіти Україним. У 2023 році Руслана нагороджена Подякою Рівненської обласної ради. Окрім того, Руслана систематично працює над підвищенням свого фахового рівня, сумлінно відноситься до виконання своїх обов’язків. Відмінниця навчання. Згідно цього, педагогічна рада підтримала кандидатуру Руслани ОКРЕНЕЦЬ одноголосно.

Головний бухгалтер Олена ЧЕРНАЧУК-СЕМЕНИШИНА доповіла про проведення планової інвентаризації матеріальних цінностей у матеріально відповідальних осіб.

  

Любов ПРОТАСЕВИЧ,

секретар адміністративної ради