26 жовтня 2023 року відбувся III Регіональний розвитковий форум «ІТ-ОСВІТА В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ», який організований за підтримки Rivne IT Education Forum 2023. Ініціатором проведення став викладач Рівненського державного гуманітарного університету Ігор ВОЙТОВИЧ, професор, доктор педагогічних наук. Форум проводився за тематичними блоками у форматі панельних дискусій та презентацій успішних кейсів ІТ-компаній, закладів формальної і неформальної освіти. Мета форуму - це об'єднання ІТ-бізнесу та освіти, сприяння та підтримка професійному розвитку ветеранів в умовах воєнного та післявоєнного стану.

Програма тематичних блоків:

Блок 1. Панельна дискусія "Взаємодія закладів освіти та бізнесу Рівненщини в умовах сьогодення".

Блок 2. Презентація та обговорення на тему "Цифрова екосистема професійного розвитку ветеранів в умовах воєнного та післявоєнного стану".

Блок 3. Презентація кейсів "Розвиток ІТ-освіти, банківських та ІТ-послуг для підтримки ветеранів".

Наш заклад представлений був у блоці 1 Іриною ЯКИМЧУК, завідувкою відділення програмування. Також на форумі були присутні Василь КОТ та Тетяна Черняк, викладачі програмування та інформаційних дисциплін.

Організатори форуму:

  • Коржевський Петро, Департамент освіти і науки Рівненської ОВА;
  • Павелків Роман, Рівненський державний гуманітарний університет;
  • Войтович Ігор, Рівненський державний гуманітарний університет;
  • Хмельник Андрій, ГС «Рівне ІТ-Освіта»;
  • Пляченко Юрій, Волинське регіональне управління Укрсиббанку;
  • Кочук Оксана, Відділення Укрсиббанку у м. Рівне.

Загалом у форумі взяли участь: Рівненський центр професійнотехнічної освіти Державної служби зайнятості, Рівненський державний гуманітарний університет, Луцький національний технічний університет, YV DESIGN, ДПТНЗ "Рівненський центр ПТО сервісу та дизайну", ВСП "Рівненський фаховий коледж НУБіП України", Рівненський фаховий коледж інформаційних технологій, Обласний науковий ліцей в м. Рівне Рівненської обласної ради, Товариство з обмеженою відповідальністю «ЮАЛАБС», Громадська організація "Лабораторія прикладних наук", Волинський національний університет імені Лесі Українки, Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Beetroot Academy.

Ірина ЯКИМЧУК, завідувач відділення програмування