Нас зустрічає сонячне Закарпаття

Коледж

23 жовтня 2023

З 20 по 22 жовтня для здобувачів освіти коледжу була організована поїздка в Закарпатську область, а саме місто Берегово. Поїздка була організована з метою ознайомлення студентів з природою та історією краю.

Закарпаття – це ціла скринька незвіданих можливостей та прекрасних місць, які по-новому змушують нас дивитись на Україну.

Тустань – фортеця Карпатської лінії оборони Київської Русі, яку було споруджено в ІХ ст. на скелях давньоруського міста Урич. Її призначенням був митний контроль на «шовковому» та «соляному» шляхах. Фортеця – унікальна споруда, що не має аналогів у світі.

Відвідали винні підвали сім’ї Урста, площа власних виноградників господарства Урста становить 4 гектари. Виноградники розташовані і ростуть в екологічно чистій зоні району, в урочищі “Мала гора”, на висоті 200-250 метрів над рівнем моря. Гора оточена змішаним дубово-буковим лісом. У підніжжя гори, із північно-східному боку розташований єдиний на Закарпатті, більш ніж 300 річний дубовий праліс “Атак”.

Одне з найкрасивіших місць Карпат – гора Гимба, яка знаходиться на висоті 1491 м над рівнем моря, є однією з найвищих на гірському масиві Полонина Боржава. Ця вершина вражає своїми велетенськими розмірами, привабливою панорамою та красою.

 

Юрій Коняхін, викладач історії