23 жовтня розпочався тиждень гуманітарних дисциплін тематичним виховним заходом «Кулінарні спокуси української літератури», який організували викладачі гуманітарних дисциплін Тетяна КРИСТОПЧУК та Мирослава СОРОКА. У заході взяли активну участь студенти 21-Ф, 31-О, 21-К, 22-Ю та 11-Д груп. Об´єктом дослідження стали  твори українських письменників-класиків І. Котляревського, Є. Гребінки, С. Руданського, І. Нечуя-Левицького, М. Коцюбинського, В.  Підмогильного, О. Довженка.

Це була чудова можливість поринути у світ української культури та смаків, поглибити знання про українськухудожню літературу та відкрити для студентів цікавий світ традицій, образів та символів. Адже українська кухня часто зображується в творах як символ національної ідентичності. Наприклад, борщ, вареники, сало, галушки, мед – це лише кілька прикладів. Ці страви можуть виступати як метафори, символи або просто як частина образу персонажа.

Українська художня література відображає багатство національної кухні та її важливе місце в житті людини. Тому сподіваємось, що виховний захід надихнув студентів на подальше вивчення української літератури!

 

Тетяна Кристопчук, викладач

Мирослава Сорока, викладач