Х Підсумкова конференція-презентація інтерактивного проекту «Підприємства нашого краю – лідери на ринку товарів і послуг»

Економічне відділення

20 жовтня 2023

20 жовтня 2023 року у ВСП «РФК НУБіП України» в рамках тижня економічних дисциплін було проведено підсумкову конференцію-презентацію матеріалів інтерактивного проєкту «Підприємства нашого краю – лідери на ринку товарів і послуг». Це вже десята, ювілейна конференція.

Метою інтерактивного проєкту є узагальнення досліджень здобувачів освіти спеціальностей 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність та 073 Менеджмент щодо діяльності виробничих і торгових підприємств області, презентація найцікавіших досягнень виробників товарів народного споживання різних галузей, а також бенчмаркінг польського ринку.

Модератор конференції БАЛДИЧ Людмила Володимирівна надала слово МАРТИНОВІЙ Ірині Миколаївні, завідувачу економічного відділення, яка з вітальним словом звернулася до учасників і гостей конференції. Гаслом до свого виступу вона обрала вислів «Майбутнє формується сьогодні». Ірина Миколаївна також розповіла про започаткування проекту, про підприємства Рівненщини, які відвідали зі студентами, про працевлаштування випускників, мотивувала студентів до співпраці в рамках проєкту.

До конференції онлайн приєднався ЛЮБАР Руслан Павлович, кандидат економічних наук, доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності НУБіП України. Руслан Павлович ознайомив студентів із можливостями, які відкриває університет для здобувачів освіти щодо продовження навчання за спеціальностями 076 Підприємництва, торгівля та біржова діяльність та 073 Менеджмент, розповів про матеріально-технічну базу економічного факультету, умови, створені в університеті для проживання студентів, про популярність цих спеціальностей серед абітурієнтів.

Також на конференцію була запрошена менеджер з персоналу ТОВ «Епіцентр К» СОЛТИС Тетяна Андріївна.

Тетяна Андріївна розповіла про компанію, яка є лідером на рику рітейлу – ТОВ «Епіцентр К». Представила соціальні та екологічні проекти, які започатковані гіпермаркетом, – підтримка спортивних команд та спортивних заходів, проведення заходів для дітей, використання екологічних матеріалів для пакування продукції, збір використаних батарейок та інше.

Студенти 31-П та 31-М групи за матеріалами своїх досліджень підготували виступи на конференцію.

БЛИЩИК Ірина, студентка 31-П групи, підготувала виступ «Бенчмаркінг польського ринку: перспективи для вітчизняних експортерів», використавши матеріали статті Євгенії Литвинової, президентки Клубу експортерів України, і доповіла присутнім про пошук стандартного економічно ефективнішого підприємства-конкурента для порівняння з власним та переймання його вдалих методів роботи.

СТЕПАНЮК Соломія та КРАВЧУК Анна, студентки 31-П групи, представили свої дослідження ринку хліба і хлібобулочних виробів та ознайомили присутніх з торговою маркою «Скиба», продукція якої виготовляється на двох хлібозаводах у Рівненській області – Вараському та Сарненському.

Презентацію про ринок гумових виробів в Україні підготувала ВОЗЮК Ірина, студентка 31-М групи, дала загальну характеристику ринку гумових виробів та розповіла про підприємство ПрАТ «Дубенський завод гумово-технічних виробів» (ДЗГТВ), який володіє відомим у своїй галузі брендом Arimat.

Рівненщина входить у п'ятірку областей, які приймають релокований бізнес, а підприємства, які перемістили свої виробничі потужності від початку повномасштабної війни, створили близько півтори сотні робочих місць в наших територіальних громадах. ВОРОНЕЦЬКА Вікторія, студентка 31-П групи, розповіла про релоковані підприємства на Рівненщині.

Керівники дослідницьких проектів МАТРИНОВА І. М., завідувач економічного відділення та БАЛДИЧ Л. В., викладач економічних дисциплін, наголосили, що робота з вивчення діяльності підприємств нашого краю продовжуватиметься і запросили майбутніх підприємців до співпраці в рамках проєкту.

 

Людмила Балдич, викладач економічних дисциплін,

Ірина Мартинова, завідувач економічного відділення,

керівники проекту

Блищик Ірина, студентка 31-П групи