Круглий стіл «Аудиторська діяльність в умовах воєнного стану: проблеми кадрового забезпечення»

Економічне відділення

19 жовтня 2023

19 жовтня 2023 року в рамках тижня економічних дисциплін відбувся круглий стіл на тему «Аудиторська діяльність в умовах воєнного стану: проблеми кадрового забезпечення».

У роботі круглого столу взяли участь студенти 4-ОБ, 5-ОБ, 31-О та 32-О груп спеціальності 071 Облік і оподаткування; практикуючий аудитор – директор ТОВ «АУДИТОРСЬКА КОМПАНІЯ «АКТИВ ПЛЮС», бухгалтер аудиторської компанії, викладачі коледжу та  представники базового закладу – НУБіП України.  

Під час круглого столу її учасники обговорили історію виникнення аудиту, проблеми кадрового забезпечення аудиторської діяльності та перспективи майбутніх випускників щодо працевлаштування в аудиторські компанії.

Організаторами заходу були к.е.н., доцент Алла Гнатюк; к.е.н., Оксана Немкович; викладач-методист Любов Матвійчук; к.е.н., доцент кафедри оподаткування НУБіП України Тетяна Слєсар.

Людмила Матвійчук, к.е.н., сертифікований аудитор, директор аудиторської фірми «АУДИТОРСЬКА КОМПАНІЯ «АКТИВ ПЛЮС» у своєму виступі розповіла про специфіку роботи аудитора, кваліфікаційні вимоги щодо його освіти, мотиваційну готовність студентів до аудиторської діяльності, шляхи підвищення кваліфікації. Було наведено конкретні приклади активного включення молодих аудиторів у систему професійної аудиторської діяльності, що забезпечило їх успішний професійний розвиток. Також пані Людмила розповіла про особливості суміщення хобі та особистого часу із кар’єрними завданнями.

Бухгалтер аудиторської компанії, випускниця коледжу Аліна Мойсієвич розповіла про філософію сучасного обліковця та аудитора.

Активну участь у засіданні круглого столу прийняли представники НУБіП України к.е.н., доцент Людмила Мельянкова, к.е.н. Любов Миськів, студенти коледжу Тетяная Наулик, Тетяная Шевчук, Вікторія Котилюк, Інна Лютко та інші. Учасники заходу провели дискусію та обговорили сучасні проблеми кадрового забезпечення аудиторської діяльності в Україні та надали власні пропозиції щодо їх вирішення.

Людмила Матвійчук побажала успіхів у навчанні, окреслила пріоритетні напрямки розвитку студента як професіонала та особистості, висловила надію на постійне спілкування і комунікації.

Дякуємо всім учасникам круглого столу та чекаємо на наступну зустріч!

 

Алла Гнатюк к.е.н., доцент

Оксана Немкович к.е.н.