Інформаційне забезпечення сучасного бізнесу

Економічне відділення

19 жовтня 2023

19 жовтня 2023 року в рамках тижня економічних дисциплін відбулась зустріч з стейкхолдером ТОВ «ІРП Дата Сервіс» директором Козік Оксаною Василівною.

Участь в зустрічі взяли здобувачі освіти 31-О, 32-О, 31-М груп та члени наукового гуртка «Бухгалтер» галузі знань 07 Управління та адміністрування спеціальності 071 Облік і оподаткування, 073 Менеджмент. Організаторами заходу були викладач-методист Любов Матвійчук, викладач-методист Ірина Бондарчук.

Оксана КОЗІК, директор ТОВ «ІРП Дата Сервіс» у своєму виступі розповіла про специфіку роботи товариства, сучасні програмні продукти, про послуги які надаються клієнтам, а саме: комплексна автоматизація бізнесу для українських підприємств з використанням сучасних інструментів і технологій вирішення бізнес-задач; підбір оптимального програмного продукту; повноцінне впровадження системи в роботу; підключення ПРРО та обладнання до програмного продукту; проведення сертифікованих курсів для працівників, що користуються програмами (і на території замовника); гарантії та забезпечення післяпроєктним супроводом та подальшою підтримкою.

Упродовж 10 років ТОВ «ІРП Дата Сервіс» займає провідні позиції в незалежному рейтингу компаній, які займаються автоматизацією. Має статус кращого регіонального партнера від дистриб'ютора програмного забезпечення. Перші в Україні впровадили підсистему бюджетування, яка потрапила в 10% найбільш успішних впроваджень ERP систем. Товариство широко співпрацює з підприємствами сільськогосподарської галузі, має напрацювання по впровадженню обліку оренди землі, тваринництва, рослинництва, а також власну розробку інтеграції з Cropwise Operations.

Серед присутніх відбувся жвавий обмін думок щодо існуючих проблем підготовки фахівця, здатного виконувати поставлені завдання у сфері обліку, оподаткування та менеджменту в діяльності організацій і підприємств. 

На зустрічі обговорювали шляхи практичної підготовки здобувачів освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та 073 «Менеджмент». Особливо наголошувалось на тому, що сучасний фахівець з обліку і оподаткування, менеджменту має буди достатньо обізнаним в питаннях пов’язаних із функцією бізнес консалтингу в сфері обліку (фінансового, управлінського), аналізу, оподаткування та  володіти розуміннями економічних процесів на ринку послуг.

Було рекомендовано орієнтувати освітній процес на формування спектру компетентностей, пов’язаних із застосування сучасних інформаційних технологій,  із впровадженням в практичну діяльність підприємств, організацій та установ змін і удосконалень в системі обліку, аналізу, оподаткування, внутрішнього контролю.

Такі зауваження та рекомендації є цінним внеском, оскільки вони допомагають забезпечити професійну підготовку здобувачів освіти для реальних викликів, з якими вони зіштовхнуться на ринку праці.

 

Викладачі економічних дисциплін

Ірина БОНДАРЧУК,

 Любов МАТВІЙЧУК