Відкрите бінарне заняття-екскурсія з дисципліни «Бухгалтерський облік і звітність у комерційних банках» на базі АТ АКБ «Львів»

Економічне відділення

18 жовтня 2023

18 жовтня 2023 року в рамках тижня економічних дисциплін викладачем ВСП «РФК НУБіП України» Чернегою Іриною Григорівною проведено відкрите бінарне заняття  з дисципліни «Бухгалтерський облік і звітність у комерційних банках» для здобувачів освіти «Фаховий молодший бакалавр» 31-Ф групи економічного відділення спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

Лекція на тему «Особливості відкриття рахунків у національній валюті юридичним та фізичним особам» проводилася на базі АТ АКБ «Львів» у формі бінарного заняття із залученням стейкхолдера.

Відкриття рахунків у національній валюті, як юридичним так і фізичним особам – це важлива банківська операція, без якої не здійснюється жоден безготівковий розрахунок. Тому майбутні фахівці повинні чітко розуміти відповідність відкриття рахунків в банку згідно законодавства.

Під час лекції викладач Чернега І. Г. ознайомила студентів зі змістом нормативних документів, що стосуються відкриття рахунків у банку. Теорію доповнили практичною інформацією від фахівця банківської справи, заступника начальника Рівненського відділення АТ АКБ «Львів» Мосійчук Марії Валентинівни.

Марія Валентинівна зауважила, що основним видом банківських рахунків для клієнтів є поточний рахунок. Такий рахунок призначено для зберігання коштів господарюючого суб’єкта і здійснення розрахунків за тими видами діяльності, які передбачені Статутом цього суб’єкта.

Студенти також дізналися про особливості організації роботи банківської установи. Мосійчук М. В. показала в режимі реального часу роботу співробітників банку, висвітлила їх умови праці, специфіку продуктів банку, функції і завдання, які вони виконують. Здобувачі освіти мали можливість спостерігати за обслуговуванням клієнтів банку.

Велику цікавість викликала рахункова машина для грошей та лічильник монет, роботу яких продемонструвала касир банку Кравчук Валентина.

Мосійчук  М. В. розповіла про особливості кадрового відбору персоналу і відповіла на питання здобувачів освіти, щодо майбутнього працевлаштування. Наголосила, що зараз є можливість долучитися до «Школи банкірів», де навчатимуть провідні фахівці банку «Львів». Після завершення кожного потоку Школи значну кількість студентів працевлаштовують в Банк.

Для закріплення теоретичного матеріалу, здобувачам освіти було запропоновано відкрити віртуальні картки, що більшість і зробила.

Після проведення заняття на базі АТ АКБ «Львів» підвищилась ефективність освітнього процесу, адже здобувачі освіти мали змогу отримати вичерпні відповіді від фахівців та використовувати їх досвід на практичних заняттях.

Щиро дякуємо, заступнику начальника Рівненського відділення АТ АКБ «Львів» Мосійчук Марії Валентинівні, за сприяння та організацію проведення заняття.

 Ірина ЧЕРНЕГА, викладач економічних дисциплін