Відкрите бінарне заняття-екскурсія на тему «Податок з доходів фізичних осіб» на базі ГУ ДПС у Рівненській області

Економічне відділення

17 жовтня 2023

17 жовтня 2023 р. в рамках тижня економічних дисциплін викладачем ВСП «РФК НУБіП України» Конончук Оксаною Миколаївною проведено відкрите бінарне заняття з дисципліни «Податкова система» для здобувачів освіти «Фаховий молодший бакалавр» 31-О та 32-О груп економічного відділення спеціальності «Облік і оподаткування».

Сьогодні надзвичайно актуальним є питання оподаткування доходів фізичних осіб, саме тому було проведено лекцію на тему «Податок з доходів фізичних осіб» на базі Головного управління Державної податкової служби у Рівненській області.

Під час лекції викладач-методист Конончук О. М. продемонструвала свій підхід до розв’язання проблем щодо оподаткування доходів фізичних осіб, а теоретичні аспекти заявленої теми було доповнено актуальною інформацією із практичної діяльності досвідчених фахівців податкової служби. Так Сучик Людмила Василівна, начальник державної податкової інспекції у м. Рівному розповіла про можливість користування електронними сервісами ДПС України для подання звітності та сплати податків, про можливість безплатного отримання ключів цифрового підпису, а також про можливість користування додатком ДПС у смартфоні, який, якраз створений для користування фізичними особами, і надає повну інформацію щодо нарахованого доходу та утриманих податку з доходів фізичних осіб та військового збору. Матвійчук Ірина Миколаївна, начальник відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області, розповіла про те, що основний податок, який формує бюджети територіальних громад – це податок з доходів фізичних осіб, і наголосила на недопущенні випадків виплати зарплати «в конвертах» та накопичення заборгованості по зарплаті, оскільки цей податок становить 80% надходжень до місцевих бюджетів.

Для закріплення теоретичного матеріалу студентам було запропоновано розв’язати анаграми, кросворди та виконати тестові завдання, з яким вони справились на відмінно. Після отриманих результатів виконаних завдань працівники ДПС ще поспілкувалися з нашими студентами, і зробили висновки, що з них будуть гарні фахівці, тому й запропонували, щоб після закінчення навчального закладу наші здобувачі освіти приходили до них працювати.

Наприкінці зустрічі здобувачі освіти виразили щиру подяку представникам Головного управління Державної податкової служби у Рівненській області.

 

Оксана КОНОНЧУК, викладач економічних дисциплін