Туристична подорож в  Карпати

Коледж

16 жовтня 2023

13-15 жовтня 2023 року студенти коледжу здійснили незабутню подорож в Карпати.

Українські Карпати — це перлина нашої країни, дивовижний мальовничий край, улюблене місце відпочинку людей різних поколінь.

Карпати манять до себе не лише гарними краєвидами гір і водоспадів,  а і незвичною та колоритною атмосферою. Незабутні спогади залишилися від екскурсії на «Полонину Перці» звідки відкриваються мальовничі види на Говерлу, Петрос, Драгобрат, Горгани, Свидовецький масив. Тут знаходиться найбільший дерев’яний герб України. Цей етно-парк виконаний у стилі гуцульського села. У «Фешн-хаті» ознайомилися з різноманіттям гуцульського одягу, в сироварні дегустували карпатський сир, в музичній хатині пройшли майстер-клас гри на справжніх карпатських музичних інструментах. Цікавою була і зустріч із Мольфаром.

Студенти відвідали курорт у центрі Карпат, Буковель, який вважається одним із найяскравіших курортів східної Європи. Піднялися канатною дорогою на оглядовий майданчик звідки відкривається вигляд на прекрасні краєвиди.

Похід в гори – це можливість випробувати свої сили і побачити Карпати у всій своїй красі. Студенти здійснили надзвичайно цікавий похід на гору Маковицю, яка розташована на схід від центральної частини міста Яремче. Висота гори 984,5 м. Назва вершини походить від слова маківка — тобто вершок, верхівка,вершина.

Масу позитивних емоцій принесла прогулянка до водоспаду Пробій. Це найповноводніший каскадний водоспад Карпат. Висота падіння води становить 8 м, кут нахилу – 45 градусів. Знаходиться в нижній частині Яремчанського каньйону річки Прут.

Природні багатства гір, шумні водоспади, дзвінки потічки, чиста як кришталь вода – все це заворожує і приваблює.

 

Тетяна Купчишина, Ірина Гринкевич