Брейн-ринг на економічну тематику

Економічне відділення

16 жовтня 2023

Без гри немає й не може бути повноцінного

морального і розумового розвитку

А. С. Макаренко

 

Економічна освіта в Україні набуває все більшої популярності. Тому дедалі частіше при вивченні економіки доводиться відходити від використання традиційних форм навчання, їх місце займають інші – активні методи та форми, зокрема ігри, квести, брейн-ринги. Саме під час гри студенти активізують свою пізнавальну діяльність, вміння обґрунтовувати думки, проявляють ініціативу, інтерес до знань, вони окрилені духом змагання і бажанням перемогти.

Так, 16 жовтня, в рамках тижня економічних дисциплін, було проведено брейн-ринг на економічну тематику між студентами третього курсу економічного відділення. Участь брало п’ять команд: Курс по 8 (31-О), FET (31-Ф), Акули бізнеу (31-П), Соняшник 31-М, Летючі кабіни (32-О).  Команди проявили неабиякі творчі здібності, швидкість реакції, уміння логічно та нестандартно мислити, креативність, дотепність, кмітливість, неординарність, вміння працювати в команді.

Студенти та викладачі мали змогу долучитися до цікавого просвітницького і розважального заходу, який складався з трьох раундів:

1 – запитання на швидкість,

2 – вікторина “Студент скаже, як зав'яже”,

3 – “Абракадабра” (відгадай термін з перемішаних букв).

Впродовж гри команди-суперники вели запеклу боротьбу за перемогу, але, незважаючи на це, гра проходила у веселій і дружній обстановці. Студенти відповідали на теоретичні запитання, доповнювали вислови, пов’язані з економікою та відгадували ребуси.

У результаті цікавої та напруженої боротьби переможцем стала

 команда FET (31-Ф),

 друге місце посіла команда Акули бізнеу (31-П),

 третє місце - Курс по 8 (31-О).

Для усіх присутніх брейн-ринг подарував позитивні емоції та просто гарний настрій від спілкування у родинному колі. За одностайною думкою учасників, подібні заходи слід проводити частіше, адже вони є цікавим для студентів, неабияк стимулюють їх творчу активність, заохочують до накопичення знань і зближують студентські колективи.

Бажаємо усім бути наполегливими у навчанні, оскільки саме розвинений інтелект є головною умовою успішності у майбутній професії !!!

 

Викладачі Обарчук Е.В., Прончук Л.В.