Відкрите бінарне заняття «Особливості ведення фінансового та податкового обліку в умовах воєнного стану» на базі ГУ ДПС у Рівненській області

Економічне відділення

12 жовтня 2023

12 жовтня 2023 р. викладачами ВСП «РФК НУБіП України» проведено відкрите бінарне заняття з дисциплін «Фінансовий облік І» та «Оподаткування фізичних та юридичних осіб» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» економічного відділення спеціальності «Облік і оподаткування».

Лекція на тему «Особливості ведення фінансового та податкового обліку в умовах воєнного стану» проводилася на базі Головного управління Державної податкової служби у Рівненській області, у формі бінарного заняття із залученням стейкхолдерів. Сьогодні надзвичайно актуальним є питання ведення обліку в умовах воєнного стану, відповідно до вимог податкового законодавства. Тому майбутні фахівці повинні чітко усвідомлювати відповідність правил оподаткування вимогам ведення бухгалтерського обліку. Саме цим обґрунтована доцільність вибору проведення заняття у даній формі.

Під час лекції викладачі к.е.н., доцент, викладач-методист Гнатюк Алла Аркадіївна та к.е.н., викладач-методист Немкович Оксана Борисівна продемонстрували свій підхід до розв’язання проблем обліку в оподаткуванні, а теоретичні аспекти заявленої теми було доповнено актуальною інформацією із практичної діяльності досвідчених фахівців податкової служби. Матвійчук Ірина Миколаївна, начальник відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області, розповіла про зміни в оподаткуванні в умовах воєнного стану, Сучик Людмили Василівни, начальника державної податкової інспекції у м. Рівному, розповіла про можливість користування електронними сервісами ДПС України для подання звітності та сплати податків, а також про можливість безплатного отримання ключів цифрового підпису.

Під час спілкування студенти задали багато цікавих питань, на які отримали розгорнуті відповіді. З метою закріплення отриманих знань студентам було запропоновано розв’язати кросворди та виконати тестові завдання, з яким вони успішно справились.

На завершення здобувачі виразили щиру подяку усім учасникам заходу та висловили бажання щодо організації проведення занять у даній формі, яке буде враховано при організації освітнього процесу на економічному відділенні ВСП «РФК НУБіП України».

 

Алла Гнатюк, к.е.н., доцент,

Оксана Немкович, к.е.н.