«Година доброти» - єднання двох світів

Групи загальноосвітньої підготовки Благодійність

06 жовтня 2023

04 жовтня світ відзначав день захисту тварин. Це один з небагатьох днів, коли увага світу приділена тваринам. І не тільки домашнім улюбленцям, а й тваринам, які колись теж були домашніми, були улюбленцями, були в родинах… Але життя дивна річ, сьогодні в тебе є все, а завтра ти один… ти є, але тебе ніби і нема…

У нашому місті є центр стерилізації тварин, який став тимчасовим прихистком для тих тварин, які вчора мали все, а сьогодні стали безхатьками собачого світу… З нагоди дня захисту тварин волонтери ГО «Під егідою» і працівники центру влаштували для мешканців і гостей міста зустріч, зустріч людського щастя і собачої самотності. Студенти перших курсів нашого коледжу разом із викладачем біології та екології Зіняч Вікторією теж відвідали центр стерилізації, де була проведена екскурсія історіями зраджених душ. Адже кожна тварина центру – це невдала спроба вбивства, це життя, яке нікому непотрібне, це зрада простих почуттів, які людям дуже часто, незрозумілі, це смуток і надія, це зневіра та віра, це пошук спроб подолати самотність сердець… Крім того, на запитання відвідувачів центру відповідали запрошені кінологи, які розповідали про основні правила спілкування з незнайомими тваринами. Для учасників свята було організована розважально-пізнавальна програма. Бажаючі мали змогу вигуляти адаптованих тварин та виготовити для них іграшки. Організатори зустрічі вдало, хоча б на кілька годин, поєднали два світи – світ самотності собачих душ та світ людської безтурботності.

Я не знаю, кому належать ці слова: проявляйте милосердя до інших, тоді Господь буде милосердним до вас. А ще, психологи стверджують: щасливі люди завжди допомагають іншим, тому вони і щасливі.

Давайте будемо щасливими і милосердними. Тоді може і не доведеться відвідувати подібні центри, бо їх просто не буде…

Вікторія Зіняч, викладач