Всесвітній тиждень космосу

Групи загальноосвітньої підготовки

05 жовтня 2023

Всесвітній тиждень космосу – щорічна подія, заснована 2000 року відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН. Період з 4 по 10 жовтня проголошено Всесвітнім тижнем космосу, з тим щоб відзначити той внесок, який вносить космічна наука та техніка у поліпшення добробуту людини.

5 жовтня було організовано виставку-конкурс художніх творів на астрономічну тематику, що приурочені до тижня космосу (викладачі фізики Валерій ГУМЕНЮК, Тетяна ГРИЦИК, Ірина ВЕРЕМЧУК). У конкурсі взяли участь здобувачі освіти першого курсу (групи загальноосвітньої підготовки). Усі представлені художні роботи цікаві, яскраві та заслуговують на увагу. На них відображені особисті уявлення здобувачів про космічний простір, зорі, планети, Сонячну систему, космічні подорожі, позаземне життя. Безкрайній космос – явище незвідане, прекрасне і таємниче. Його дослідження – справа молоді, майбутніх поколінь.

Визначені переможці конкурсу:

І місце

ПІДЦЕРКОВНА Катерина та ДУДЧИК Дарина (11-Б гр.)

 ІІ місце

ЗЕЛЕНА Діана (12-Ю гр.) та БІКУС Вікторія (11-Ю гр.)

 ІІІ місце

КОХАНЕВИЧ Евеліна (11-М гр.) та БЛЕЙДЕР Софія (11-О гр.)

 

Дякуємо усім учасникам конкурсу та вітаємо переможців! Бажаємо подальших успіхів у навчанні та творчій діяльності. Нехай ваш навколишній світ буде таким же красивим, яскравим та натхненним, як космос.

 

 

Тетяна ГРИЦИК, викладач фізики