«Бібліотека — це простір співдії, місце сили, зростання та дозрівання людей майбутнього». 30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

Бібліотечно-інформаційний центр

30 вересня 2023

Щороку 30 вересня, починаючи від 1998 року, в Україні відзначають Всеукраїнський день бібліотек, встановлений «…враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства та підтримуючи ініціативу бібліотечної громадськості…» (Указ Президента України від 14 травня 1998 р. № 471/98).

Щороку громадська організація Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association звертається до бібліотечної спільноти, підсумовучи пройдений рік.

Цього року з болем усвідомлюємо втрати України від російської війни. Це здоров’я та життя рідних людей, руйнування домівок, роботи… Понад 700 зруйнованих та пошкоджених бібліотек, більше 200 000 втрачених книжок,бібліотекарі, які загинули… Та попри втому, фізичну і психологічну, бібліотекарі України щодня приходять у бібліотеки, щоб відновлювати зруйноване та підтримувати своїх читачів необхідною інформацією, хорошою книгою, доброю порадою, вмінням розпізнавати фейки, вірою в нашу Перемогу. Щодня бібліотекарі коледжу на своєму робочому місці разом з усім педагогічним колективом дбають про навчання, інформаційну гігієну, безпеку здобувачів освіти, створюючи тим самим надійний тил для наших захисників; зберігають нашу ідентичність та загальнолюдські цінності. Бібліотекарі прагнуть перетворити сьогодні свої Храми мудрості, бібліотеки у простір співдії, місце сили, зростання та дозрівання людей майбутнього. А цьогорічний девіз УБА: «Бібліотека — твоя синергія Перемоги!». 

Разом з нашими читачами ми гуртуємось та підтримуємо одне одного! Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек провели літературну зустріч з рівненською письменницею Лідією Гольонко. Багато наших користувачів із задоволенням зробили фото біля книжкової інсталяції.

Вітаємо бібліотекарів та усіх читачів, наших викладачів та студентів зі Всеукраїнським днем бібліотек та Днем працівників освіти!  

Ми читаємо. І вам радимо!

Слава Україні! 

 

Людмила Бурячинська, завідувачка БІЦ

 

У повідомленні використані матеріали з сайту:

https://www.facebook.com/ula.org.ua