Літературна зустріч з письменницею Лідією Гольонко

Економічне відділення Бібліотечно-інформаційний центр Земельно-правове відділення

27 вересня 2023

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначається в Україні щорічно 30 вересня, у читальному залі відбулась зустріч студентів 22-Ю та 11-П груп з рівненською письменницею Лідією Гольонко. Участь у заході взяли також викладачі Тетяна Кристопчук, Тетяна Купчишина, бібліотекарі коледжу.

Уродженка с. Велике Вербче Сарненського району Лідія Гольонко нині живе в м. Рівне. Не тільки у Рівному, але й в Україні її знають і шанують як талановиту співачку, поетесу. Лідія Гольонко грає на гітарі, має чудовий голос. Була учасницею фестивалю сучасної пісні «Червона рута» та інших фестивалів авторської пісні та співаної поезії «Оберіг». Про пісенну творчість Лідії Гольонко знято короткометражний документальний кінофільм. А відома пісня «Не молились козаченьки» звучить у документальному кінофільмі «Собор».

Поетична творчість Лідії Гольонко – зворушлива, ніжна, лірична і разом з тим виболена, вимолена.  Рядки поезії сама поетеса покладає на музику, її пісні у авторському виконанні звучать особливо, натхненно, довірливо. Відомі збірки  поезії «Поріг», «Сім нот любові і печалі» та «Легенда про поліський бурштин». А книга «Строката хата» адресована найменшим читачам.

Лідія Гольонко – членкиня Національної спілки письменників України, членкиня обласної музичної спілки, лауреатка літературної премії "Рівненський акцент-2022". Щиро вдячні талановитій поетесі та справжній патріотці за творчу зустріч!!!

        

Людмила Бурячинська, завідувачка БІЦ