Мозаїка та вітражі – це мистецтво…

Економічне відділення

26 вересня 2023

26 вересня 2023 р. студенти 31-М та 41-М груп в рамках студентського марафону відвідали майстерню мозаїки та вітражу «Студія «Образ» Ігоря Калюжного». Екскурсію для них провів власник студії, Калюжний Ігор. Супроводжували студентів куратор 31-М групи Зіняч Вікторія Вікторівна та куратор 41-М Конончук Оксана Миколаївна.

Мозаїка – це мистецтво створення зображень та візерунків за допомогою кришталю, скла, кераміки або навіть природного каміння. У студії студенти дізналися про різноманітні методи і способи створення мозаїчних витворів. Ця подорож дозволила зрозуміти важливість терпіння, точності та креативності при створенні мистецьких шедеврів. Навички, які отримали здобувачі освіти, будуть корисними у їхній майбутній кар'єрі управлінців, де вирішення складних завдань і творчість є важливими аспектами.

Вітражі – це ще одна захоплююча форма мистецтва, що вимагає точності, вправності та творчості. Учасники зустрічі дізналися, як майстри створюють неймовірні вітражні вікна, що відображають красу світла і кольору, уявили, як ці шедеври можуть прикрашати церкви, храми, музеї та інші громадські будівлі.

Також під час відвідування студії, студенти мали змогу отримати відповіді на свої запитання, чим показали зацікавленість та обізнаність в галузі обліку і оподаткування малого бізнесу. Директор, пан Ігор, розповів, що майстерня перебуває на спрощеній системі оподаткування і відноситься до другої групи платників єдиного податку. Він також звернув увагу студентів на особливості ведення діловодства та звітності, а також вказав на їхню важливість у забезпеченні нормальних відносин з державними структурами.

Так як Ігор Іванович є зачинателем власної справи, то він поділився з майбутніми управлінцями своєю мудрістю, яку накопичував протягом свого довгого та непростого творчого шляху. Розповів, як розпочинав практично без грошей та «гучного» імені. Власник майстерні також акцентував увагу на важливості репутації для свого підприємства, коли лише згадка про вашу компанію викликає у клієнтів гарні спогади про зроблену вами роботу та стимулює їх рекомендувати вас знайомим та партнерам. Також пан Ігор наголосив на важливості конкуренції у бізнесі, а саме на тому, що необхідно займати вільні, ніким не зайняті ніші, та розвивати саме їх. Або ж пропонувати те, чого немає у ваших конкурентів, зробивши ваш товар або послугу унікальною для клієнта.

Візит до студії став важливим етапом у навчанні студентів спеціальності 073 Менеджмент. Він допоміг їм розширити свої знання, покращити комунікативні та лідерські навички, а також знайти нові способи виразу у світі справжнього мистецтва та бізнесу. Наш коледж залишається відданим розвитку різних аспектів освіти, щоб готувати студентів до майбутніх викликів у будь-якій галузі. Будемо вірити, що цей досвід доповнить компетентнісними навичками та креативними підходами майбутніх лідерів, що будуть готовими до різних викликів у світі бізнесу та менеджменту.

Висловлюємо велику подяку власнику «Студії «Образ» Ігоря Калюжного», пану Ігорю, який, між іншим, є випускником нашого коледжу, за цікаву та інформативну екскурсію, бажаємо розвитку та процвітання його справі.

 

Оксана Конончук, викладач економічних дисциплін,

Вікторія Зіняч, викладач загальноосвітніх дисциплін,

Олександр Колодюк, староста 41-М групи,

Марія Маринич, староста 31-М групи