Відкрите заняття з дисципліни "Бази даних" спеціальності "Інженерія програмного забезпечення"

Відділення програмування

23 вересня 2023

Сьогодні інформаційний прості важко уявити без електронних даних, які дозволяють отримати необхідну інформацію у будь-який час. Прикладом є ІТ проєкт України "Країна у смартфоні", який впроваджується за підтримки Міністерства цифрової трансформації. Мета цього проєкту - максимально оцифрувати інформацію про кожного громадянина України, щоб не носити з собою, не втратити, і не очікувати "великі" черги до інстанцій, які видають необхідні документи з даними про громадян.

Для правильного функціонування мобільного застосунку, вебпорталу і бренду цифрової держави в Україні працює не одна команда фахівців, які вміють організувати базу даних. Серед них програмісти, які під час здобування освіти опановували дисципліну "Бази даних". Але оскільки ІТ не зупинні у своєму розвитку, то й зрозуміло, що на зміну одним фахівцям будуть приходити інші, які мають знання з баз даних.

Такими можуть бути і фахові молодші бакалаври 32-ІП групи третього курсу відділення програмування, які вивчають цю дисципліну під керівництвом викладача Ірини Якимчук, гаранта ОПП "Інженерія програмного забезпечення", завідувачки відділення програмування. Сьогодні, 23 вересня 2023 року на практичному занятті, студенти опановували процес побудови діаграми варіантів використання індивідуальної бази даних. Саме ця тема є черговим етапом життєвого циклу бази даних, який дозволяє визначити методи та засоби збору даних для майбутньої бази даних.

На заняття завітали викладачі, які нещодавно працюють у коледжі, з метою вивчення досвіду викладання освітніх компонентів для здобувачів освіти за спеціальністю "Інженерія програмного забезпечення", та досвідчені викладачі, з метою встановлення та розвитку міждисциплінних зв'язків у логічній схемі ОПП "Інженерія програмного забезпечення".

Таке заняття буде спонукати студентів та викладачів для участі у щорічному ІТ марафоні, яке проводить відділення програмування для здобувачів освіти різних спеціальностей, щоб показати значення ІТ для усіх галузей нашої держави.

Оксана Куделя, голова цк програмування та інформаційних дисциплін