20 вересня у «Світлиці» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки в рамках право-просвітницького клубу «Феміда» було проведено відкритий виховний захід «Безпека під час війни». У ньому взяли участь здобувачі освіти 11-П та 22-З груп з кураторами Т.В.Купчишиною та О.М.Лисяк. 

Після початку широкомасштабного вторгнення питання безпеки вийшло на зовсім інший рівень. Війна змушує нас адаптуватись та змінювати звичну поведінку, адже кожної хвилини може початись повітряна тривога чи артобстріл. На жаль, ми не можемо це проконтролювати чи бути впевненими, що цього не станеться протягом дня. Саме тому важливо розвинути нові навички та сформувати стійкі компетенції поведінки, коли ми знаходимось на вулиці або вдома.

У даний час важливо зберегти найцінніше – життя. Для цього дуже важливо відчувати безпеку. А безпека під час війни починається з обізнаності.

На захід були запрошені представниці Патрульної поліції Рівненської області Іванна Бояківська та Олеся Борейко, а також юрист Благодійного фонду «Рокада» Юлія Карповець.

Студентам було наведено багато прикладів з мінної безпеки та безпечного поводження з незнайомими предметами і людьми. Обговорено різноманітні шахрайські схеми та способи реагування під час впливу шахраїв.

 В підсумку бесіди дійшли висновку, що потрібно зберігати пильність і бути уважними до обставин, предметів і незнайомих людей під час військового стану і обов’язково повідомляти поліції про усі дивні і загрозливі обставини, які з нами трапляються. Цим ми можемо убезпечити себе і близьких.

Тетяна КУПЧИШИНА,

куратор 11-П групи,

 

Оксана ЛИСЯК,

куратор 22-З групи