Зустріч колективу коледжу з претендентом на посаду директора

Коледж

19 вересня 2023

19 вересня відбулась зустріч колективу коледжу з претендентом на посаду директора ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» ЦАРУКОМ Василем Юрійовичем.

Претендент на посаду директора коледжу презентував передвиборчу програму, у якій здійснив SWO-аналіз ВСП «РФК НУБіП України»: сильні та слабкі сторони навчального закладу; загрози, спричинені воєнним станом у країні; можливості коледжу.

Василь ЦАРУК наголосив, що вперше в історії коледжу контингент здобувачів освіти ВСП «РФК НУБіП України» очікується у розмірі понад 2000 здобувачів освіти.

Було відзначено, що у коледжі сформовано високопрофесійний педагогічний колектив, до освітнього процесу залучено 119 викладачів (105 штатних). Серед понад сотні педагогічних і науково-педагогічних працівників: 1 заслужений працівник освіти України, 2 заслужених педагогічних працівників НУБіП України, 3 заслужених працівників НУБіП України, 7 відмінників освіти України, 6 відмінників аграрної освіти та науки України, 1 відмінник освіти Рівненщини, 57 викладачі мають педагогічне звання «викладач-методист», 28 викладачів вищої кваліфікаційної категорії. До освітнього процесу залучено 29 науковців, які мають наукові ступені кандидатів наук і докторів наук та вчені звання доцентів і професорів.

Навчальна база коледжу налічує: 49 навчальних кабінетів і 7 лабораторій, 13 комп’ютерних лабораторій і кабінетів об’єднані у Комп’ютерно-інформаційний центр (КІЦ); бібліотечно-інформаційний центр (БІЦ), методичний кабінет, юридична навчальна консультація; спортивний комплекс – майданчик зі штучним покриттям, гімнастичний майданчик, баскетбольне та волейбольне поле (виконується накриття); 25-ти метровий тир, протирадіаційне укриття (400 місць) і найпростіше укриття (900 місць); площадка для військової підготовки; два гуртожитки, їдальня, медпункт.

Окрім цього, Василь ЦАРУК прозвітував за 100 днів роботи, будучи на посаді в. о. директора коледжу. Варто зазначити, що за цей період було чимало зроблено для ефективної організації освітнього процесу та життєдіяльності коледжу в цілому.

Зокрема,  вдало проведена вступна кампанія (зараховано на основі БСО 452 особи; на основі ПЗСО та ПТУ – 80 осіб, на основі ФМБ для здобуття ОС «Бакалавр» – 117 осіб. Сформовано 67 груп денної форми навчання); забезпечено набір на міжкафедральну навчальну лабораторію та НУБіП України (понад 80 осіб); ліцензовано спеціальність 126 Інформаційні системи та технології з обсягом 50 осіб, збільшено ліцензований обсяг прийому студентів до 60 осіб зі спеціальності 073 Менеджмент; розширено ліцензований обсяг прийму зі спеціальності 073 Менеджмент до 60 осіб; проведено реорганізацію відділень; оновлено герб колледжу; здійснено ремонт огорожі майданчика зі штучним покриттям; заміна покрівлі над аудиторією технічних засобів навчання; встановлено шлагбаум, конструкцію «Я люблю РФК НУБіП», флагшток; придбано безпілотний літальний апарат DJLMavic 3 Pro; розпочато встановлення пожежної сигналізації в гуртожитку № 1.

Також Василь Царук презентував колективу Проєкт стратегії розвитку ВСП «РФК НУБіП України» на 2023-2028 рр. (далі – Проєкт стратегії). (З Проєктом стратегії можна ознайомитись за покликанням: https://drive.google.com/file/d/1hGKd55iwgN0jyTSdDZ2-zIeDRegrxg3d/view).

В процесі розгляду та обговорення Проєкту стратегії слово взяла заступник директора з навчальної роботи Людмила БАЛДИЧ, яка також брала участь у розробці цієї програми. Вона закцентувала увагу на загрозах та можливостях коледжу, на великому об’ємі роботи, який чекає на колектив. Побажала Василю Юрійовичу успіху, а колективу плідної співпраці.

Заступник директора з АГР Сергій Ковальчук відзначив об’єм роботи, який був виконаний за 100 днів керівництва Василя ЦАРУКА на посаді в. о. директора коледжу та плани наступних ремонтних робіт в ближчій перспективі.

Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін Юрій КОНЯХІН наголосив на важливості участі колективу у даному заході. Він зазначив, що стратегія не проста, але реалістична за умови спільних зусиль керівника та колективу.

Завідуюча Економічного відділення Ірина МАРТИНОВА підтримала Проєкт стратегії і зазначила, що неодноразово зверталася за порадами та настановами до претендента на посаду директора Василя ЦАРУКА як члена циклової комісії економічних дисциплін.  

Завершив зустріч заступник директора з виховної роботи Олександр ТАЛІМОНЧУК. Він закликав колектив ретельніше вивчити та проаналізувати Проєкт стратегії з метою внесення зауважень та пропозицій. 

Любов ПРОТАСЕВИЧ,

секретар адміністративної ради