Екскурсія-знайомство з сучасними інформаційними технологіями коледжу

Відділення загальноосвітньої підготовки

13 вересня 2023

З початком навчального року студенти відділення загальноосвітньої підготовки, які цього року вступили в коледж знайомляться з колективом, досліджують структуру закладу, вивчають правила організації навчального процесу.

Протягом вересня для студентів-першокурсників викладачем Матвійчук Тетяною Адамівною на відкритому занятті з «Інформатики» було проведено екскурсію-знайомство з навчальними інформаційними ресурсами закладу. Тему заходу згідно робочої програми «Сучасні інформаційні технології та системи. Людина в інформаційному суспільстві» вдалося поєднати з екскурсією освітніми вебресурсами та сайтом коледжу.

Студенти 11-О, 11-Ф, 11-М груп відвідали лабораторію № 48 «Інформаційних систем і технологій», студенти 11-Д, 12-Д, 11-Б груп відвідали комп’ютерний кабінет № 16 «Комп’ютерних мереж та вебзастосувань».

Спочатку познайомились з веб-сайтом коледжу, цей ресурс є потужним інструментом організації навчально-виховної роботи. Тут студенти отримують актуальну інформацію з організації навчального процесу: розклад занять та заміни, розклад заліково-екзаменаційних сесій, рейтингові списки студентів за результатами навчання та безліч іншого. Викладачі коледжу на сайті сформували освітній простір закладу. Це методичні матеріали для самостійного чи дистанційного вивчення дисциплін, підручники, тести і завдання для самоперевірки тощо.

Для студентів 11-П групи віртуальну екскурсію було проведено в бібліотечно-інформаційному центрі коледжу. Викладач Матвійчук Тетяна Адамівна ознайомила студентів з наповненням е-бібліотеки та репозитарію на сайті коледжу. Завідувачка Бурячинська Людмила Василівна продемонструвала структуру бібліотечно-інформаційного центру, що включає абонемент, читальний зал із комп’ютерною зоною, книгосховище та медіазал, оснащений відповідним сучасним обладнанням для дистанційного навчання, проведення відеоконференцій в режимі онлайн, демонстрації відеофільмів, електронних презентацій та інших аудіовізуальних матеріалів для навчальних цілей.

Людмила Василівна особливо зацікавила студентів гордістю нашого бібліотечного фонду – це видання, які стали справжніми духовними надбаннями українського народу: ювілейне видання «Пересопницьке Євангеліє: витоки і сьогодення», сучасне видання «Острозької Біблії», наукове ілюстроване видання Володимира Недяка «Україна – козацька держава». Адже розвиток інноваційних технологій не відкидає цінності друкованої книги.

Тетяна Матвійчук, викладач