«То є мої гори! Я тут ґазда…»

Економічне відділення

12 вересня 2023

«Я не хочу тікати. Я хочу жити вільно на своїй землі»

Олекса Довбуш

 

Студенти 21-О групи разом з куратором Черначук О.О. в рамках традиційного щорічного марафону економічного відділення «Студентське життя – це ….» відвідали Рівненський кінопалац Україна та переглянули найдорожчу стрічку незалежної України - «Довбуш», режисера Олеся Саніна.

Сюжет фільм розповідає нам про братів Довбушів — Івана та Олексу. Олексу з весілля забирають на війну. Він воює хоробро, але його зраджують. Потім він повертається в рідні Карпати, де долучається до ватаги опришків брата, щоб мстити зрадникам і повернути кохання свого життя. По ходу боротьби з польськими феодалами, що за російські гроші роблять блудняки із захоплення влади в Речі Посполитій, брати Довбуші сваряться і навіть б’ються через різне розуміння цінностей опришківського руху. Врешті-решт, усе це призводить до трохи фатального, але легендарного фіналу.

І розрослася легенда про карпатського лицаря. Легенда, що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть.

Всі були вражені фільмом та після перегляду емоційно обговорювали побачене!

 

Чеботарьова Катерина, староста 21-О групи

Черначук О.О., куратор 21-О групи