Перше засідання педагогічної ради коледжу

Коледж

30 серпня 2023

30 серпня 2023 року під головуванням в. о. директора коледжу Василя Царука відбулося перше засідання педагогічної ради коледжу щодо початку 2023/2024 навчального року та особливості організації освітнього процесу в умовах воєнного стану. Очільник коледжу привітав колектив з початком нового навчального року, повідомив про кадрові зміни, презентував досягнення та завдання колективу коледжу на 2023/2024 н. р., запропонував дизайнерський проєкт нового герба ВСП «РФК НУБіП України», що був підтриманий колективом шляхом голосування.

Було обрано секретаря педради на 2023/2024 н. р. В результаті голосування ним став Вадим Люльчик, методист коледжу.

 

Заступник директора з навчальної роботи Людмила Балдич доповіла про підсумки роботи педагогічного колективу коледжу, результати внутрішнього моніторингу якості фахової передвищої та вищої освіти у ВСП «РФК НУБіП України» за ІІ семестр 2022/2023 н. р., особливості організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, затвердження педагогічного навантаження на 2023/2024 н. р., розгляд та затвердження планів роботи педагогічної ради та методичної ради ВСП «РФК НУБіП України» на 2023-2024 н. р. 

Педагогічна рада зазначила, що воєнний стан в Україні, який триває вже другий рік поспіль, радикально змінив всю систему освіти в державі і у ВСП «РФК НУБіП України» зокрема.

Незважаючи на складні умови організації освітнього процесу в період воєнного стану колектив коледжу діяв організовано, з урахуванням реалій, виконував покладені на нього державою функції, працював творчо і наполегливо.

Попри наявні загрози коледж гідно відзначив 70 років від дня свого заснування, провів чотири міжвузівські конференції, Всеукраїнський ІТ-марафон, викладачі коледжу брали участь у дослідженнях і конкурсах. Відзначення ювілею та проведення міжвузівських та всеукраїнського рівня заходів сприяло зміцненню авторитету колективу в регіоні, посиленню профорієнтаційної роботи.

Продовжувалась інноваційна, навчально-методична робота педагогічних працівників, дослідницька робота здобувачів освіти. За результатами Всеукраїнського конкурсу «Педагогічний ОСКАР – 2023» чотири роботи викладачів коледжу зайняли призові місця, підготовлено до друку понад 70 статей і тез доповідей; гурток «Бухгалтер» достойно представив коледж на ХІІ Фестивалі студентської науки у НУБіП України і зайняв ІІІ місце; розпочато міжнародну співпрацю в рамках програми Німецької служби академічних обмінів (DAAD); студенти коледжу успішно брали участь у спортивних змаганнях, предметних олімпіадах і конкурсах. Досить успішно проведено весняну сесію, переведено на наступні курси 1340 здобувачів освіти, на високому рівні проведено атестацію здобувачів освіти, випущено 465 фахівців, в т. ч. 30 бакалаврів.

Пройшла акредитацію освітньо-професійна програма «Менеджмент», збільшено обсяг прийму зі спеціальності 073 Менеджмент до 60 осіб, ліцензовано спеціальність 126 Інформаційні системи та технології з ліцензованим обсягом 50 осіб. Забезпечується постійне оновлення та доповнення електронних освітніх ресурсів в електронному освітньому середовищі «Навчальна хмара «lCloud».

Розроблено та оприлюднено освітньо-професійні програми та навчальні плани зі всіх спеціальностей з врахуванням вимог часу, зміни назв та рекомендацій стейкхолдерів.

Педагогічна рада виступила за очне навчання, яке необхідно завершити до 10.12.2023, тому доцільно у 2023/2024 н. р., щоб студенти денної форми навчання з 02.09.2023 перейшли на шестиденний навчальний тиждень.

Освітній процес у коледжі забезпечуватимуть понад 100 педагогічних і науково-педагогічних працівників, з яких 27 % мають наукові ступені та вчені звання, понад 50 % вищу кваліфікаційну категорію та педагогічне звання «викладач-методист».

Відповідальний секретар приймальної комісії Олег Качановський доповів про особливості та результати вступної кампанії 2023 року у ВСП «РФК НУБіП України». Так, коледж за кількістю поданих заяв абітурієнтів та прийнятих на навчання здобувачів освіти є першим серед закладів фахової передвищої освіти області та серед відокремлених структурних підрозділів НУБіП України. Станом на 30.08.2023 до коледжу зараховано 435 вступників на основі БСО, 52 особи на основі ПЗСО, 120 осіб на основі ФМБ для навчання за скороченим терміном для здобуття освітнього ступеня бакалавра. Сформовано 67 груп денної форми навчання.

 Заступник директора з АГР Сергій Ковальчук доповів про створення безпечного освітнього середовища в умовах воєнного стану та підготовку матеріально-технічної бази коледжу до нового 2023/2024 н. р. Таким чином, у коледжі проведено підготовку до безпечного освітнього процесу, облаштовано та перевірено вже обладнані у попередній рік протирадіаційне (на 400 місць) і найпростіше укриття (на 900 місць), дієвим є оповіщення про загрозу з повітря та розроблена план-схема евакуації працівників та студентів у разі надходження сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА».

Методист коледжу Вадим Люльчик повідомив про підсумки проведення конкурсу «Лідер коледжівської освіти», затвердження «Положення про організацію освітнього процесу у ВСП «РФК НУБіП України» та підвищення кваліфікації педагогічних працівників коледжу.

Заступник директора з виховної роботи Олександр Талімончук доповів про затвердження положень, що регламентують процедуру рейтингового голосування конкурсного відбору на посаду директора ВСП «РФК НУБіП України», стипендіальне забезпечення за результатами сесії та вступної кампанії.

Заступник директора з виробничої роботи Олег Качановський проінформував про «Положення про практичну підготовку здобувачів фахової передвищої освіти». Важливим завданням педагогічного колективу коледжу залишається створення максимально сприятливих умов навчання (зокрема, індивідуальні графіки навчання, дистанційний доступ до навчальних ресурсів тощо) для здобувачів вищої та фахової передвищої освіти.

Підбиваючи підсумки, в. о. директора коледжу Василь Царук зазначив, що нинішній етап у житті коледжу як ніколи потребує консолідації колективу, свідомої дисципліни і єдності працівників усіх структур, адміністрації, завідувачів відділень, профспілок, студентського активу, педагогічних працівників і студентів. Труднощі війни, економічні негаразди слід долати єдиною волею, скоординованими діями та ефективною працею колективу.

 Вадим ЛЮЛЬЧИК,

секретар педагогічної ради коледжу

Любов ПРОТАСЕВИЧ,

Секретар адміністративної ради