Розширення провадження освітньої діяльності ВСП "РФК НУБіП України" у галузі ІТ

Відділення програмування Коледж

06 серпня 2023

У перших числах серпня 2023 року відбулося засідання Ліцензійної комісії Міністерства освіти і науки України. За результатами засідання було видано наказ "Про ліцензування освітньої діяльності" згідно з яким ВСП "Рівненський фаховий коледж НУБіП України" отримав ліцензію на розширення провадження освітньої діяльності коледжу на рівні фахової передвищої освіти зі спеціальності 126 Інформаційні системи та технології з ліцензованим обсягом - 50 осіб (на рік).

Спеціальність 126 Інформаційні системи та технології спрямована на вивчення теоретичних та методологічних основ й інструментальних засобів створення, оптимізації та використання інформаційних систем та технологій. Опанувавши цю спеціальність фахові молодші бакалаври сформують загальні та професійні компетентності та зможуть формулювати та розв’язувати завдання, пов’язані з використанням інформаційних систем та технологій. Також засвоять базові поняття та принципи інформаційного менеджменту, адміністрування та інтеграції інформаційних систем та технологій.

Сьогодні ВСП "Рівненський фаховий коледж НУБіП України" має три спеціальності галузі 12 Інформаційні технології:

  • 121 Інженерія програмного забезпечення
  • 125 Кібербезпека та захист інформації
  • 126 Інформаційні системи та технології

Вже з наступного 2024 року коледж буде здійснювати набір абітурієнтів за спеціальністю 126 Інформаційні системи та технології. Майбутні здобувачі освіти зможуть навчатися за ОПП "Інформаційні системи та технології", яку розробляли фахівці та викладачі з досвідом роботи та викладання понад 20 років. Адже, коледж готує таких фахівців з 2001 року і має досвідченого наставника у цій галузі - факультет інформаційних технологій НУБіП України.