Конференція Подяки

Коледж

15 липня 2023

В рамках мережі Українських Освітніх Хабів за підтримки Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) 14 липня 2023 року о 12.30 (за київським часом) у м. Варшаві відбулася Міжнародна освітня конференція Подяки.

Участь у цьому заході взяли понад 300 українських здобувачів освіти, їх батьків, опікунів та вчителів, які наразі проживають за кордоном через війну.

Організаторами Конференції Подяки стали Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Асоціація інноваційної та цифрової освіти.

Відкриття конференції розпочалося з виступу дуету «DeDeNova» (Alina i Julia Dedenova) з України.

Спікерами Конференції були представники Міністерства освіти і науки України (Андрій Сташків), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) (Франческо Калкагно), Фонду народонаселення ООН (Кароліна Дродовська), Вишеградського фонду, Центральної Європейської ініціативи (СЕІ), «Deloitte Foundation», Міністерства освіти і науки Польщі (Магда Вітан), мерії міста Варшави та Посольства України у Польщі (Василь Мельничук).

До участі у Міжнародній освітній конференції Подяки долучилися викладачі коледжу.

В рамках програми заходу модератор Марія Богуслав, керівник проектів Українського освітнього хабу в Польщі, представила учасників. Відбулися презентації представника Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ); представника Міністерства освіти і науки Польщі; представника Міністерства освіти і науки України; представника Посольства України в Польщі; представник мерії міста Варшави.

Також у рамках конференції відбулася панельна дискусія з українськими вчителями, які брали участь у проекті щодо кар'єрних можливостей для українських вчителів; панельна дискусія з українськими підлітками та їхніми батьками про освіту; панельна дискусія з міжнародними фондами та представниками польської влади щодо подальших планів та перспектив підтримки біженців з України в Польщі; паралельні творчі майстерні для дітей та молоді. Щемливими були виступи Robisz.toАсоціації, Folk-zespół Trio z Ukrainy (Viktor Reka, Oksana Reka, Ivan Kupreichanka); короткі виступи донорів Українського освітнього хабу: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Міжнародний Вишеградський фонд, Фонд «Делойт».

У заключній частині конференції було вручено призи переможцям конкурсу відео-есе для українців.

 Людмила Балдич, методист коледжу