Конституційні права і свободи людини та громадянина в умовах воєнного стану

Економічне відділення Бібліотечно-інформаційний центр

20 червня 2023

Студенти 11-О групи разом з куратором Черначук О.О., за сприяння бібліотечно-інформаційного центру коледжу, відвідали світлицю Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, де відбувся захід присвячений важливій проблемі – забезпечення в Україні конституційних прав і свобод людини та громадянина. Ця тема особливо актуальна для нас нині, коли внаслідок повномасштабного військового вторгнення російської федерації 24 лютого 2022 року в нашій державі введено воєнний стан.

Запрошений спікер заходу головна юристка відділу безоплатної правової допомоги Юлія Карповець розповіла, що для кожного громадянина України та людини, яка проживає в нашій державі у ці трагічні часи, надзвичайно важливими є внутрішня консолідованість, надійна підтримка від державних органів публічної влади, а також правозахисних організацій. Особливо значущими є саме конституційні гарантії та правові механізми у забезпеченні всього комплексу основоположних прав людини.

Огляд літератури та історію української Конституції, Конституції Пилипа Орлика, Конституції УНР і Української держави, Конституції УРСР, Конституційний процес в Україні 1990–1996 рр. розповіла кураторка заходу Валентина Бендюг.

Захід відбувся в рамках правопросвітницького клубу «Феміда» з нагоди відзначення Дня конституції України - 28 червня.

Оксана ЧЕРНАЧУК, куратор 11-О групи