Комплексний кваліфікаційний іспит на заочному відділенні

Заочне відділення

15 червня 2023

11-12 червня 2023 року на заочному відділенні був проведений Комплексний кваліфікаційний іспит для здобувачів освіти спеціальності 081 «Право».

На початку роботи Кваліфікаційного іспиту з вітальним словом виступив заступник голови комісії, заступник директора з виховної роботи Талімончук Олександр Григорович. Він привітав всіх присутніх, побажав студентам успішного складання екзамену та наголосив на важливості продовження навчання і здобуття освітнього ступеня вищої освіти бакалавр у базовому університеті НУБіП України.

Олександр Григорович представив Голову та членів кваліфікаційної комісії:

Голова комісії – Біленчук Петро Дмитрович, професор, кандидат юридичних наук;

Члени комісії: Ільїн Вадим Анатолійович, викладач юридичних дисциплін; Басюк Оксана Петрівна, викладач юридичних дисциплін;

Секретар комісії – Чорнобрива Ольга Вікторівна, викладач юридичних дисциплін.

Члени екзаменаційної комісії також привітали здобувачів освіти із важливим днем у їхньому житті та побажали успішного складання випускного іспиту.

До складання іспиту приступили 24 студента, яким було надано доступ до екзаменаційних білетів у вигляді 100 тестових завдань  різної складності, двох відкритих питань та однієї задачі.

Під час екзамену студенти показали, високий рівень теоретичних знань і практичних навичок відповідно до обраної спеціальності. Відповіді студентів на додаткові питання екзаменаційної комісії підтвердили рівень володіння здобутими фаховими знаннями.

Серед випускників заочного відділення є гордість коледжу, Міс НУБіП України Форсюк Уляна, яка поєднує навчання у коледжі та університеті.

Уляна поділилася враженнями від екзамену: Іспит був доволі важкий та хвилюючий, але ми всі впоралися!

Екзаменаційна комісія справедливо оцінювала, з повагою та розумінням ставилися до студентів. Щодо мене, на жаль, мій шлях у рідному коледжі завершується. Ще рік тому я закінчила спеціальність «Геодезія та землеустрій» та вже сьогодні закінчила на заочному відділенні спеціальність «Право». Загалом не пожалкувала  жодного дня, що продовжила своє навчання та вже є студенткою першого курсу університету НУБіП України на спеціальності «Геодезія та землеустрій».

У захваті від навчального процесу, від людей якими оточена та знаннями, що отримаю тут.  І на разі я маю змогу не тільки здобувати якісну освіту ай розвиватися творчо. Отож на кінець хочу сказати, отримувати вищу освіту треба. Це дає нам можливість майбутнього кар’єрного зростання, підвищує авторитет серед друзів та дає привід батькам пишатися нами. Я впевнена, що стаю компетентніше а тому більш пристосована до життя у сучасному суспільстві. Вища освіта дає нам шанс «перегнати» конкурентів у роботі. Я хотіла б багатьом порадити піти навчатися саме в НУБІП, адже тут Ви отримаєте ті знання, що допоможуть в майбутньому. Людина отримує щось нове, цікаве й корисне, вона розвивається та не відстає від сучасного життя».

Бажаємо нашим випускникам не зупинятись на досягнутому і продовжувати вдосконалювати свої професійні вміння і навички під час продовження навчання в базовому університеті. Адже, однією з головних вимог сучасного ринку праці є постійне навчання і самовдосконалення, вміння опановувати нові знання у світі, що постійно і швидко змінюються.

 Підсумовуючи, хотілося б сказати: «Заочна форма навчання має майбутнє, як у ВСП РФК НУБіП України так і в НУБІП України і в Україні в цілому».

 

Наталя ПАСТУШЕНКО, методист відділення