Захист курсових робіт з дисципліни Менеджмент студентами 31-М групи

Економічне відділення

12 червня 2023

10 червня 2023 року відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Менеджмент» студентами 31-М групи економічного відділення, спеціальності 073 «Менеджмент». На захисті були присутні викладач дисципліни «Менеджмент» Моцнюк В. Ю., голова циклової комісії економічних дисциплін та куратор 31-М групи Конончук О. М. та завідувач економічного відділення Мартинова І. М.

У сучасному світі, де бізнес-середовище постійно змінюється і стає все складнішим, управління є ключовою складовою успіху будь-якої організації. Для студентів, які навчаються у галузі менеджменту, написання курсової роботи є необхідним завданням, яке дозволяє глибше вивчити принципи та методи управління і застосувати їх на практиці. Курсова робота з менеджменту є чудовою можливістю для студентів розширити свої знання в галузі управління, а також продемонструвати свої аналітичні та дослідницькі навички. Інтеграція теорії з практикою дозволить студентам бути готовими до викликів, які постають у сучасному бізнес-середовищі, і забезпечить їм перевагу на шляху до успіху у своїй майбутній кар'єрі.

Основною метою написання курсової роботи з дисципліни «Менеджмент» є дослідження конкретних проблем або аспектів управління, що вивчаються у рамках дисципліни, застосування теоретичних знань, отриманих під час навчання, до практичних випадків або ситуацій в організації, зробити аналіз інформації та зібраних даних з метою розуміння причин, наслідків та можливих рішень, пов'язаних з досліджуваними проблемами, запропонувати рекомендації або стратегії для покращення ситуації, опираючись на підстави та дослідження, продемонструвати вміння самостійної роботи, аналітичного мислення, дослідницьких навичок та практичного застосування знань з менеджменту.

При написанні курсової роботи здобувачі освіти використовували нормативну та довідкову літературу, що дала їм змогу професійно та з точністю підійти до виконання цього важливого та відповідального завдання. Для вивчення самого підприємства, аналізу показників його діяльності та практичних розрахунків були використані наступні джерела, якими стали статут, фінансова звітність та інша документація. Слід зазначити, що здобувачі освіти досліджували діяльність таких виробничих підприємств як: ТОВ «Хлібодар», ВАТ «Вінницяобленерго», ПрАТ «РівнеАзот», ТзОВ «Дубенський край», Приватне підприємство Центр солодкої декорації «Украса», ТзОВ «Сарненський хлібозавод», ТОВ «Т-стиль» та ін.

З найкращими доповідями на захисті курсових робіт виступили студенти, які на відміно виконали свою роботу:

Середницький Мирослав, виступив з темою «Мотивація діяльності персоналу підприємства», яка була написана базі ТзОВ «Дубенський край».

Панасюк Арсеній, з темою курсової роботи «Сучасні моделі мотивації в управлінні» на ПАТ «Вінницяобленерго».

Тарадайка Дмитро, виступив з темою «Система економічних методів управління на підприємстві», його вибір випав на підприємство, основна діяльність якого полягає у виробництві хліба та хлібобулочних виробів, а саме ТОВ «Хлібодар».

Колодюк Олександр, презентував доповідь на тему «Організаційна структура підприємства», на прикладі ПрАТ «РівнеАзот», яке до речі є лідером з виробництва вапняково-аміачної селітри на території України.

Бондар Тетяна, розкрила сутність теми «Система соціально-психологічних методів управління на підприємстві», на прикладі ТОВ «Т-стиль».

Шапко Максим, виступив з темою «Організація основного виробництва на підприємстві», базою для написання своєї роботи він обрав приватне підприємство Центр солодкої декорації «Украса».

Федориніна Ольга, представила свої дослідження та висновки по темі «Система аналізу та оцінка рівня менеджменту підприємства», досліджуючи це питання вона спиралася на дані ТзОВ «Сарненський хлібозавод».

Під час захисту курсової роботи здобувачі освіти показали достатньо високий рівень теоретичної та практичної підготовки. Набуті вміння та знання стануть запорукою професійної компетентності майбутніх фахівців. Тому вітаємо їх з успішним захистом курсових робіт.

 

Оксана Конончук, викладач економічних дисциплін

Олександр Колодюк, здобувач освіти 31-М групи