Регіональна зустріч рад молодих вчених Рівненської області

Технічне відділення

01 червня 2023

За ініціативи Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України першого червня 2023 року відбулась Регіональна зустріч рад молодих вчених Рівненської області на базі департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації у м. Рівне. Куницький Сергій Олегович, регіональний координатор діяльності молодих вчених в Рівненській області, проінформував про даний захід.

Варто зазначити, що цьогоріч - новий формат зустрічі. Значну увагу було приділено обговоренню можливостей і викликів у діяльності рад молодих вчених та молодих вчених Рівненської області, зокрема висвітлили такі питання:

  1. Виклики та можливості у діяльності рад молодих вчених та молодих вчених у Рівненській області.
  2. Проблеми, пов'язані з підтримкою наукової та науково-технічної діяльності в країні, комерціалізацією та впровадженням / масштабуванням розробок.
  3. Проєкти РМУ при МОН України, спрямовані на підтримку та стимулювання наукової та науково-технічної діяльності молодих вчених в умовах війни.

Директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА, Петро Миколайович Коржевський особисто поділився досвідом та проблемами, з якими стикаються молоді вчені на теренах держави.

Молоді вчені Рівненщини відгукнулися і прийняли активну участь у Регіональній зустрічі. Отриману інсайдерську інформацію учасники використають для комунікації, обміну досвідом і участі в проектах саме нашого регіону.

ВСП “РФК НУБіП України” на Регіональній зустрічі Рад молодих вчених представив своє бачення дорожньої карти вирішення актуальних питань студенства та молодих вчених.

Здобувачі освіти Капись Денис, студент 5-ББ групи та Рис Ірина, студентка 5-ОБ групи в супроводі к.т.н. Чорної Ірини Всилівни, проявили високий інтерес і активність до дискусії, задаючи питання, що стосуються практичної сторони грантів та фінансової підтримки наукової діяльності, особливості досліджень та публікацій у фахових виданнях в умовах військового стану.

Дана зустріч була спрямована на співпрацю та об'єднання науковців щодо спільної діяльності й потреб РМВ в регіоні. 

 

Василь Царук, виконуючий обов'язки директора коледжу,

викладач економічних дисциплін, 

доктор економічних наук, викладач-методист,

Ірина Чорна, к.т.н., голова циклової комісії будівельних дисциплін