Знакова подія у ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України»: легендарний директор передає естафету своєму учневі

Коледж

30 травня 2023

30 травня 2023 р. у Відокремленому структурному підрозділі «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» відбулися збори трудового колективу, в яких взяли участь представники НУБіП України: Кваша Сергій, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку, Євсюков Тарас, декан факультету землевпорядкування, голова наглядової ради ВСП «РФК НУБіП України» Санченко Олександр, начальник відділу регіонального розвиту, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України.

Сергій Кваша, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку, акцентував на єдності роботи університету і коледжу, висловлюючи подяку та пошану Ярославу Корсуну, директору коледжу.

Олександр Санченко, начальник відділу регіонального розвиту, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України, відзначив, вагомий внесок Ярослава Корсуна, людини-легенди, в розвиток вітчизняної системи освіти.

Під час зборів було проведено анкетування на визначення лідерських і професійних якостей директора ВСП «РФК НУБіП України». За результатами анкетування було обрано більшістю голосів працівників коледжу виконуючого обов’язки директора Василя Царука, доктора економічних наук.

Сергій Миколайович передав слова щирої подяки Ярославу Петровичу за багаторічну подвижницьку діяльність від ректора університету, професора, академіка НАПНУ Станіслава Ніколаєнка і вручив йому нагороди – Почесну подяку та іменний годинник. Олександр Санченко, начальнику відділу регіонального розвиту, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України, відзначив, що сьогодні ВСП «РФК НУБіП України» є одним із найпотужніших структурних підрозділів в складі університету і в цьому велика заслуга Ярослава Петровича.

Корсун Ярослав народився 10 березня 1944 року на Радивилівщині. Вищу освіту здобув у Рівненському державному педагогічному інституті (нині – Рівненський державний гуманітарний університет) та Українській сільськогосподарській академії (нині НУБіП України). Закінчив навчання в аспірантурі МАУП. Трудову діяльність розпочав у 1960 році вчителем математики і праці. З 1966 року – викладач фізики і загально-технічних дисциплін Мирогощанського радгоспу-технікуму, з 1980 року – завідувач відділення Рівненського автотранспортного технікуму. З 1986 року обіймав посаду у Рівненському радгоспі-технікумі заступника директора з навчальної роботи, з 1997 року і по нині – директор коледжу. Депутат Рівненської міської ради трьох скликань.

Талановитий організатор і керівник, створив заклад європейського рівня, який є одним із кращих в Україні. Сьогодні контингент студентів коледжу становить понад 1800 осіб, за цим показником коледж входить у трійку найбільших закладів фахової передвищої освіти України, понад 230 осіб здобувають у коледжі освітній ступінь «Бакалавр».

Ярослав Корсун, заслужений працівник освіти України, відмінник освіти України, відмінник аграрної освіти і науки України І ступеня, академік Інженерної академії України, член-кореспондент Міжнародної кадрової академії.

Відзначений Грамотою Президента України (2001 р.), Почесними грамотами Рівненської облдержадміністрації, Міністерства аграрної політики України. Нагороджений: трудовою відзнакою «Знак пошани» (2004 р); відзнакою Міністерства освіти і науки України нагрудним знаком «Петро Могила» (2009 р); медаллю «Трудова слава» Міжнародної Академії рейтингових технологій «Золота Фортуна» (2010 р.); нагрудним знаком Міністерства освіти і науки «Василь Сухомлинський» (2018 р.); НМЦ «Агроосвіта» почесним знаком «За впровадження інновацій в освіті» (2019 р.); медаллю Української православної церкви Київського патріархату «За жертовність і любов до України» (2019 р.); почесною грамотою і пам’ятним знаком Кабінету Міністрів України (2019 р.), Почесною грамотою НУБіП України (2019 р.).

Асамблея ділових кіл за рішенням Науково-Експертної Ради Міжнародної іміджевої програми «Лідери ХХІ століття» за особисту мужність та мудрість, високу освіченість та професіоналізм, вірність обов'язку, за благородні труди та звершення визнала і вшанувала директора високими нагородами: у грудні 2016 року за високоякісні, конкурентоспроможні освітні послуги присудила коледжу «Золотий символ якості національних товарів та послуг України» і вручила ексклюзивний золотий диплом електронного логотипа та сертифікат; Корсуну Ярославу присвоєно почесне звання «Кращий керівник року» і нагороджено відповідним нагрудним знаком з іменним посвідченням; у 2017 році присвоєно почесне звання «Лицар Вітчизни» та нагороджено орденом «Золотий хрест честі і звитяги «Лицар Вітчизни» та вручено почесну іменну зброю – оригінальну лицарську шаблю та нагрудний знак Лицарського Легіону України; у 2019 році нагороджено «Орденом Честі» та іменним дипломом національної поваги та гідності «Великі українці», який належить до номінації «Людина, яка зробила світ кращим»; у 2020 році удостоєно вищої суспільної нагороди з врученням ордена «За громадянську доблесть» посвідчення, іменного диплома та іменного кортика національної гідності «За громадянську доблесть»; у 2021 році удостоєно вищої суспільної нагороди «Лідер ХХІ століття» з врученням відповідного Ордена з посвідченням, іменного диплома та іменного лицарського меча зразка XI століття.

Олександр Талімончук, заступник директора з виховної роботи, від імені колективу подякував Ярославу Корсуну за роки плідної праці, які вивели коледж на найвищі позиції рейтингу закладів фахової передвищої освіти. Колектив коледжу тривалими гучними оплесками подякував своєму директору за неоціненну науку мудрості, справедливості та людяності.

Ярослав Петрович продовжить ефективно консультувати щодо управлінської діяльності, передаючи досвід загальної та професійної управлінської культури новопризначеному виконуючому обов’язки директора коледжу.

Тетяна Кристопчук, секретар зборів