Студенти землевпорядники вивчали основи сільськогосподарського виробництва

Технічне відділення

02 травня 2023

Минув ще один тиждень навчальної практики студентів другого курсу спеціальності 193 Геодезія та землеустрій. З 25 квітня по 01 травня 2023 року  здобувачі освіти закріпили теоретичні знання і практичні вміння з основ агрономії, тваринництва та механізації сільськогосподарського виробництва. Під час навчальної практики «Основи сільськогосподарського виробництва» студенти 22-З групи ознайомилися з науково обґрунтованими технологіями вирощування основних польових культур, з особливостями розвитку тваринництва в господарствах Рівненської області.

Крім того здобувачі навчилися аналізувати плани землекористувань сільськогосподарських підприємств; розробляти схеми чергування культур у сівозмінах та робити висновки щодо їх освоєння; орієнтуватись у виборі системи обробітку ґрунту під основні сільськогосподарські культури; розрізняти основні види мінеральних добрив та пестицидів; визначати структуру раціону для основних видів тваринництва; визначати призначення основних механізмів та сільськогосподарських машин для обробітку ґрунту, посіву та збирання сільськогосподарських культур.

Основна форма організації навчання під час навчальної практики – бригадно-лабораторна, яка передбачає поділ студентів на бригади (по 5–9 осіб), очолені вибраними бригадирами. Навчальні завдання видаються у вигляді планів на бригаду, яка працює над їх виконанням. Бригадир одноосібно звітує перед керівником практики про виконання завдання, на основі чого й оцінювалась робота кожного члена бригади.

Бригади свої дослідження представили у звітах навчальної практики у формі альбомів, презентацій та буклетів. Захист звітів відбувся 1 травня 2023 року. Темами звітів бригад були:

Бобові культури –  Карплюк Микола;

Зернові культури –Кухарчук Роман;

Олійні культури – Головчак Анастасія.

Здобувачі освіти системно підійшли до вивчення питання передових технологій вирощування сільськогосподарських культур, переглянули багато інформації, дослідили основні блоки в технологіях вирощування культур (попередники, добір сорту, гібриду, обробіток ґрунту, підготовка насіння та сівба, системи удобрення та захисту рослин, збирання врожаю), підготували змістовні презентації та відеоматеріали.

Ольга Рудько, керівник навчальної практики з основ сільськогосподарського виробництва