Увага! Збільшено ліцензований обсяг за спеціальністю 073 Менеджмент

Економічне відділення

28 квітня 2023

У зв’язку із постійними запитами роботодавців щодо потреби у висококваліфікованих фахівцях галузі управління та адміністрування, що володіють основами теорії та практики сучасного управління, а також враховуючи, те що у Рівненському регіоні відсутні ЗВО, які готують фахових молодших бакалаврів з менеджменту з акцентом на аграрний сектор економіки, адміністрацією ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» було прийнято рішення щодо впровадження освітньо-професійної програми «Менеджмент» для підготовки здобувачів фахової передвищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент, яка введена в дію з 01.09.2020р. (наказ директора ВСП «РФК НУБіП України» від 20.05.2020р. №5).

Після підготовки фахівцю присвоюється освітньо-професійний ступінь – фаховий молодший бакалавр з менеджменту, який здатний виконувати зазначену в класифікаторі професій ДК 003:2010 професійну роботу і може займати відповідну первинну посаду: помічники керівників; помічники керівників виробничих та інших підрозділів; помічники керівників малих підприємств без апарату управління; секретарі адміністративних органів; агенти із зайнятості і трудових ресурсів; інші технічні фахівці в галузі управління; інші технічні фахівці в галузі фізичних наук і техніки; службовці на складах.

Професійні назви робіт (посад), які може виконувати (обіймати) фаховий молодший бакалавр: референт з основної діяльності; помічник керівника виробничого підрозділу; помічник керівника основного підрозділу; помічник керівника малого підприємства без апарату управління; інспектор з контролю за виконанням доручень; інспектор з кадрів; організатор з персоналу; інспектор з основної діяльності; інструктор з основної діяльності; фахівець; диспетчер; диспетчер виробництва; технік з підготовки виробництва; технік з праці; агент з постачання; диспетчер з відпуску готової продукції.

У листопаді 2022р. освітньо-професійна програма «Менеджмент» успішно пройшла акредитацію терміном на п’ять років (Сертифікат про акредитацію Серія ДС №3253 від 13.01.2023).

Впродовж дії ОПП спостерігалося зростання кількості абітурієнтів для вступу на дану програму. Якщо у 2021р. даний показник складав 4,8 осіб на денну форму навчання та 1,1 особу на заочну форму навчання, то у 2022р. він зріс до 5,0 осіб та 2,0 осіб відповідно. Враховуючи вищезазначене, адміністрацією коледжу було прийнято рішення про розширення ліцензійного обсягу за спеціальністю 073 Менеджмент та подана справа щодо розширення ліцензованого обсягу до Міністерства освіти і науки України.

Рішенням ліцензійної комісії прийнято рішення щодо збільшення ліцензованого обсягу за спеціальністю 073 «Менеджмент» від 35 до 60 осіб (Наказ Міністерства освіти і науки України від 24.04.2023 №134-л).

Шановні абітурієнти, будемо раді бачити вас нашими студентами, які навчатимуться за спеціальністю 073 «Менеджмент».

 

Оксана КОНОНЧУК, голова циклової комісії економічних дисциплін