Практикум з розробки комп’ютерної гри для початківців та найголовніше про спеціальність 121 «Інженерія програмного забезпечення»

Відділення програмування НУБІП

28 квітня 2023

28 квітня знову відбулася чергова зустріч в рамках Онлайн-школи для вступниківдо НУБіП України. Приєдналися понад 70 учасників, у тому числі з ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України».

Учасники мали нагоду долучитися до практикуму з розробки прикладного ПЗ для початківців та дізнатися найголовніше про спеціальність 121 «Інженерія програмного забезпечення».

Спікерами заходу були Белла Голуб, завідувач кафедри комп'ютерних наук, та Володимир Назаренко, асистент кафедри комп'ютерних наук.

Пані Белла Львівна розпочала онлайн-урок та розповіла все про спеціальність 121 «Інженерія програмного забезпечення», головні критерії для вступу до закладу та показала програму навчання. Майбутні студенти могли ознайомитися з дисциплінами та науковими роботами студентів навчального закладу, а також ознайомитися з однією з них завдяки посиланню на відео в YouTube. У відео ми могли ознайомитися не лиже з результатом, але й побачити сам процес створення.

Володимир Назаренко розповів про розробку додатків та сервісів. Асистент зауважив на типах та класифікаціях ПЗ (додатки, сервіси та системи), що об’єднує всі ці програмні продукти та навів приклади і можливі галузі для використання здобутих знаннь та навичок. Було обговорено можливі розвитки кар’єри, а саме різницю та особливості роботи frontend developer, backend developer та full stack developer.

Практикум супроводжувався презентаціями та доповнився посилання на приклади різних робіт.

Живий інтерес та комунікація – підтвердження існуючого попиту та необхідності такої платформи для знайомства та взаємодії між вступниками та університетом.

Владислав Оверчук, студент групи 6-ІПБ