Підсумкове заняття-екскурсія до торгової мережі «Студія підлоги»

Технічне відділення

28 квітня 2023

28 квітня здобувачі освіти технічного відділення спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» (Опорядження) відвідали компанію з продажу підлогових покриттів, аксесуарів та всього спектру робіт пов’язаних з підлогою,  яка представлена у м. Рівне та на «Ринку Західному» – «Студія підлоги».

Тематика підсумкового заняття з дисципліни «Технологія будівельного виробництва» саме було про улаштування підлог, що і стало причиною відвідування даної компанії. Салон магазин у м. Рівне знаходиться за адресою вул. Соборна, 18, а сама мережа уже існує близько 9 років.

Ознайомив студентів з новинками ринку та вже існуючими матеріалами керівник рівненської філії Богуцький Андрій Ярославович. Так найпоширенішими видами підлоги є ламінатна, звичний для всіх матеріал, та вінілова, матеріал, що набуває досить високої популярності серед покупців уже протягом двох останніх років. На стендах представлена ламінована підлога від перевірених десятиліттями виробників з Європи: Parador, Wineo, Quick Step, Haro, Berry Alloc. І як ми дізналися, що клас ламінату, наприклад 32, двох різних виробників це насправді різні за характеристиками матеріали, що не всі покупці усвідомлюють. А щоб розібратися який саме необхідний ламінат і його клас серед широкого спектру на ринку і величезній кількості виробників (не завжди чесних) Вам допоможуть менеджери з продажу Ірина та Роман.

Вінілова підлога – підлога нового покоління, вона є комфортна, пружна й тепла. Незважаючи на те, що вінілова підлога – це абсолютно синтетичний матеріал, вона є 100% екологічна (що є дуже важливим і актуальним для нашого часу). Ходити по ній дуже приємно, адже поверхня тепла і м’яко-пружна. Студенти власноруч перевіряли дотиками рук різницю теплопровідності між підлогою з плитки та вініловою підлогою. Я теж, і мене цей матеріал приємно здивував.

У ході неформальної зустрічі (з чаєм та кавою) здобувачі освіти також отримали декілька лайфхаків по влаштуванню підлог і мали можливість задати свої питання до Андрія Ярославовича. Серед них були й такі: «Яка теплопровідність вінілової підлоги?», «Яка підлога найбільш стійка до вогню?», та «Чи потрібно спеціальний догляд за ламінатом?» і ін.

Висловлюємо щиру подяку керівництву та працівникам торгової мережі «Студія підлоги» і за можливість отримати нові знання та поняття по улаштуванню підлог. А отриману інформацію студенти зможуть використати під час виконання курсових та дипломних проектів та здачі іспиту з фахової дисципліни.

Михайло Медвідь, викладач будівельних дисциплін