Зустріч з Олександром Ірванцем. До Всесвітнього дня книги й авторського права

Бібліотечно-інформаційний центр

24 квітня 2023

22 квітня, напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права, у Світлиці Рівненської обласної бібліотеки відбулась захоплююча подія – автограф-сесія відомого українського письменника Олександра Ірванця та презентація його книги «Санітарочка Рая». Студенти нашого коледжу разом з викладачкою Катериною Шапіловою долучились до цієї неймовірної події та не пропустили нагоди зустрітися з автором особисто, придбати його книгу та презентувати її бібліотечно-інформаційному центру коледжу. Тепер запрошуємо своїх читачів до прочитання нової книги!

Під час зустрічі Олександр Ірванець розповів про те, як з'явилася ідея написання книги «Санітарочка Рая», зачитав свої поезії. А ще розповів про період свого перебування у Ірпені весною 2022 року та згадав інші історії зі свого життя. Цікавим і яскравим доповненням зустрічі стала презентація п’ятого видання книги «Рівне/Ровно».

Його називають одним з найвідоміших представників сучасної української літератури. Він — співзасновник і підскарбій легендарної формації «Бу-Ба-Бу». [«БУ–БА–БУ» (бурлеск–балаган–буфонада) – літературна група неоавангардистів у складі Ю. Андруховича (Патріарх), О. Ірванця (Підскарбій) та В. Неборака (Прокуратор). Заснована у квітні 1985 у Львові].Олександр Ірванець — поет і прозаїк, драматург і перекладач. Він пише оригінальні сатирично-іронічні вірші, скандальні п'єси, есе, романи. Автор збірок поезій «Вогнище на дощі» (1987), «Тінь великого класика» (1991), «Вірші останнього десятиліття» (2001), роману «Рівне/Ровно (Стіна)» (2002). Його поезії та драматургія були перекладені англійською, німецькою, французькою, польською, шведською, російською, білоруською та хорватською мовами. П’єси Ірванця ставилися на сценах Німеччини. Люксембурга, Казахстану. У Польщі була створена радіоп’єса «Recording», а у Кракові вийшла окрема книга його драматургії.

У час важких випробувань України справжні поети, їх поезія займають особливе місце на шляху до Перемоги. Їх громадянська позиція та творчість згуртовують, надихають, звеличують, закликають до єднання та стійкості.

Олександр Ірванець родом з Рівного, ми пишаємось своїм земляком та щиро вдячні за цікаву зустріч!

Вітаємо усіх письменників, читачів, книговидавців, усіх шанувальників книги із Всесвітнім днем книги і авторського права!

 

Людмила Бурячинська

Катерина Шапілова