Актуальність чат-ботів у сучасному світі

Відділення програмування

15 квітня 2023

У сучасному світі інтернет займає важливе місце у житті людини. Люди використовують його для отримання інформації, комунікації, розваг та ін. Однією з нових технологій, яка набуває популярності, є чат-боти. Чат-бот – це програмне забезпечення, яке імітує розмову з людиною за допомогою месенджерів.

07 квітня 2023 року відбувся вебінар «Онлайн Школи майбутнього ІТ-шника» на тему «Практикум з розробки ботів в Телеграм» організований факультетом інформаційних технологій НУБіП України. Спікерами конференції були Анастасія Болбот, асистентка кафедри інформаційних систем і технологій, та Роман Плетюк, студент другого курсу факультету.

Для закріплення практичного вебінару студенти другого курсу спеціальності “Інженерія програмного забезпечення” розробили чат-бот у телеграмі для швидкого та зручного пошуку інформації про навчальний заклад. Чат-бот може відповідати на запитання користувачів про розклад занять, зміни у розкладі, графік проведення викладачами онлайн консультацій та іншу інформацію про  навчання. Приєднатись до чат-боту можна, відсканувавши QR-код.

Проект отримав позитивний відгук від студентів та викладачів, оскільки значно спростив спілкування з представниками навчального процесу.

Юлія Дедюхіна, викладач програмування та інформаційних дисциплін