Успішне завершення студентами землевпорядниками онлайн-курсу «СМАРТ-ГРОМАДА: УПРАВЛІННЯ НА ОСНОВІ ДАНИХ»

Технічне відділення

14 квітня 2023

Здобувачі освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» успішно завершили онлайн-курс «Смарт-громада: управління на основі даних».

Курс розміщений на найбільшій платформі онлайн-освіти в Україні – Prometheus.  Навчальний курс розроблено в рамках проєкту «Е-рішення для громад», що реалізується Центром розвитку інновацій за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та складається з 6 модулів:

Модуль 1. Управління громадою в цифрову епоху.

Модуль 2. Цифрова система даних громади.

Модуль 3. Аналітичні рішення для моделювання та планування розвитку громади.

Модуль 4. Програмно-цільовий метод бюджетування для розвитку громади.

Модуль 5. Цифрові технології управління активами громади.

Модуль 6. Сучасні підходи до планування розвитку території, забудови громади, залучення інвестицій.

Студенти ознайомилися з особливостями та основними правилами застосування ГІС для планування території, прикладами підготовки містобудівної документації засобами ГІС. Дослідили переваги використання ГІС-порталу управління територією громади, який виконує важливу роль збору, сумісної обробки та оприлюднення даних в інтернеті.

Результати навчання неформальної освіти, будуть враховані в системі формальної освіти в порядку, визначеному законодавством відповідно до Порядку  визнання результатів навчання здобувачів вищої та фахової передвищої освіти, здобутих шляхом неформальної освіти та/або інформальної освіти у ВСП «РФК НУБіП України».

Крім того, для здобувачів освіти це хороша можливість отримання актуальних практичних і теоретичних знань, навичок, оволодіння сучасними методами розв'язання професійних завдань, підвищення рівня їх професійної компетентності, вдосконалення існуючих знань та їх саморозвиток.

 

Олег Качановський, заступник директора з виробничої роботи

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін