Тематична зустріч-практикум «Школи майбутнього ІТ-шника» факультету ІТ НУБіП України

Відділення програмування

14 квітня 2023

14 квітня 2023 року відбулась чергова тематична зустріч-практикум «Школи майбутнього ІТ-шника» на тему  «Економічна кібернетика», яку організував факультет ІТ НУБіП України.

Першою на вебінарі виступила доцент кафедри економічної кібернетики Клименко Наталія Анатоліївна. Вона розповіла учасникам про освітню програму «Економічна кібернетика» та блоки, з яких складається навчальна програма бакалавра.

З темою «Bitcoin та криптовалюта» продовжив зустріч завідувач кафедри економічної кібернетики Дмитро Жерліцин. Були розглянуті такі пункти, як: поява та розвиток криптовалюти; перші транзакції та вихід на реальний ринок; послуги, які надає Binance та інші криптовалютні біржі. Був проведений практикум, завдяки якому учасники навчились створювати обліковий запис на платформі Binance, а також зрозуміли важливість верифікації особистості та автентифікації. Також був представлений курс від Binance Academy у якому вивчаються різноманітні теми, пов’язані з криптовалютою та блокчейн технологіями.

Останньою темою вебінару було «А/В тестування». Її представив спікер Володимир Кравченко. А/В тестування (спліт-тестування) – це порівняння двох варіантів продукту: контрольного (А) і тестового (В). На прикладі розробки гри було визначення шести основних етапів даного тестування: визначення мети, визначення метрики, формування гіпотези, планування експерименту, здійснення експерименту, аналіз результатів.

Загалом, вебінар був цікавим та змістовним. Учасниками було отримано багато нових знань та освоєно чимало актуальних навичок.

Руслана Окренець, студентка 5-ІПБ групи