Екскурсія до Центру надання адміністративних послуг у місті Рівному

Технічне відділення

07 квітня 2023

07 квітня 2023 року здобувачі освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» відвідали з екскурсією Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному. Мета екскурсії вдосконалення професійної підготовки майбутніх фахівців, формування необхідних теоретичних і практичних знань про надання адміністративних послуг. Захід був організований заступником директора з виробничої роботи Качановським Олегом Ігоровичем,  в рамках практичного навчання.

Екскурсію провела Людмила Стригунова, начальник Управління державної реєстрації Департаменту цифрової трансформації та забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради. Вона зазначила, що Центр надання адміністративних послуг у місті Рівному  – це постійно діючий робочий орган Управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради, утворений відповідно до статті 12 Закону України «Про адміністративні послуги». На сьогодні він надає 169 різних видів послуг, які поділені за п’ятьма секторами (відділами). Рівненський ЦНАП визнаний найкращим в Україні і йому виповнилось сім років. Крім того офіс центру є зручним для людей з обмеженими можливостями і  відкритий для відвідувачів із домашніми тваринами.

Про організацію роботи відділів та їх інноваціями й перспективами розвитку, у сфері надання адміністративних послуг дізнавались студенти від фахівці  ЦНАПу.  Так сектор реєстрації місця проживання представила Павліна Петрук, начальник відділу паспортних послуг; сектор інтегрованих послуг – Світлана Туріщева начальник відділу; сектор адміністративних послуг – Надія Чигировська, в.о. начальника Управління забезпечення надання адміністративних послуг; сектор державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців – Ольга Грязнова в.о. начальника відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; сектор державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень – Ілона Салійчук начальник відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Окремо начальник відділу формування та зберігання архівних справ Ірина Смірнова показала роботу архіву Центру.

Під час заходу були проведені майстер класи з надання послуг, а саме вибору сектора послуг, подання заяви на реєстрацію шлюбу, отримання  паспорту, реєстрації права власності на земельну ділянку тощо. Крім того здобувачі отримали інформацію про можливість працевлаштування до організації та додатковими послугами центру.

Висловлюємо щиру подяку керівництву, а саме Євгенії Курсик, директору Департаменту цифрової трансформації та забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради та всій команді працівників  ЦНАПу за можливість ознайомлення із специфікою надання адміністративних послуг.

Олег Качановський, заступником директора з виробничої роботи

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін