Екскурсія до гіпермаркету «Епіцентр»

Економічне відділення

05 квітня 2023

04 квітня 2023 року студенти 31-П групи спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» відвідали з екскурсією гіпермаркет «Епіцентр».

ВСП «РФК НУБіП України» і ТОВ «Епіцентр К» пов’язує співпраця впродовж багатьох років: Захід в рамках навчальної практики з дисципліни «Комерційна діяльність» провели завідувач економічного відділення Мартинова Ірина Миколаївна і викладач комерційної діяльності Балдич Людмила Володимирівна.

Екскурсії студентів на ТОВ «Епіцентр К» та проходження навчальної практики стали традиційними, тому що дедалі більше є охочих переймати професійний досвід роботи саме на цьому підприємстві, і тому є бажання ознайомитися з гіпермаркетом ближче. В умовах воєнного стану, відповідно до договору з торговим підприємством, здобувачі освіти навчаються на електронному порталі Епіцентру, самостійно проходять навчальний матеріал і тестовий контроль, але екскурсія – це і живе спілкування з працівниками, і можливість ближче пізнати торговельну справу.

Первинний інструктаж з техніки безпеки для студентів провела Шмагай Інна Віталіївна, інженер з охорони праці Епіцентру. Вона розповіла як убезпечити себе від травм у торговому залі, як діяти підчас пожежі чи задимлення та під час повітряної тривоги. Після закінчення інструктажу студенти та викладачі, які були присутні на екскурсії, поставили підписи в журналі, де зазначили що були ознайомлені з правилами техніки безпеки.

Впродовж екскурсії студентів супроводжували Солтис Тетяна Андріївна, менеджер з персоналу, та Маркович Руслан Васильович, начальник відділу комплексного продажу.

Руслан Васильович під час екскурсії розповів студентам про структуру Епіцентру, його підрозділи та відділи, власні торгові марки, постачальників з якими вони співпрацюють впродовж багатьох років; про товари, які користуються підвищеним попитом в залежності від сезонності; програми лояльності та знижки.

Цікавилися майбутні фахівці з підприємництва і торгівлі можливістю працевлаштування в гіпермаркет. Руслан Васильович розповів, що в Епіцентрі створена чітка система професійного розвитку працівників, яка вимагає дисциплінованості, відповідального ставлення до своїх професійних обов’язків, але і передбачає кар’єрний ріст для кожного працівника, постійне навчання, заохочення як моральні так і матеріальні. Тетяна Андріївна підтвердила, що багато випускників ВСП «РФК НУБіП України» успішно працюють у гіпермаркеті «Епіцентр» і мають певні досягнення.

Торгове підприємство гіпермаркет «Епіцентр» у місті Рівне займає площу 26 000 тис. м2 і перебуває у постійному пошуку нових форм і методів продажу і розвитку торговельної діяльності. Здобувачі освіти дізналися, що на підприємстві є 17 відділів, в кожному з яких дуже різноманітний асортимент товарів, що може налічувати понад 20 тисяч найменувань товарів. Але у Епіцентрі мають намір розширити підрозділ «Food» і створити окремий відділ, до цього ж планують відкрити аптеку.

Спілкування з провідними спеціалістами Епіцентру принесло задоволення як студентам так і викладачам, вони отримали багато цікавої та корисної інформації, після завершення екскурсії подякували Тетяні Андріївні і Руслану Васильовичу.

Здобувачі освіти та викладачі ВСП «РФК НУБіП України» вдячні адміністрації ТОВ «Епіцентр К» за організацію і проведення екскурсії та плідну співпрацю впродовж багатьох років.

 

Людмила Балдич, викладач фахових дисциплін,

Оксана Козачок, Софія Мазепа, студентки 31-П групи.