Робочий візит начальник відділу регіонального розвитку НУБіП та його заступника до ВСП "РФК НУБіП України"

Коледж

30 березня 2023

30 березня 2023 року у ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» з робочим візитом, за дорученням ректора Станіслава Миколайовича Ніколаєнка, перебували представники відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання, а саме начальник відділу Олександр Санченко та його заступник Наталія Овдій. Мета візиту – вивчення поточного стану та проблем освітнього процесу коледжу в умовах воєнного стану.

У ході візиту було здійснено ряд зустрічей. Привітав членів делегації директор коледжу Ярослав Петрович Корсун, у свою чергу Олександр Володимирович та Наталія Миколаївна відмітили провідне місце Рівненського фахового коледжу НУБіП України у складі Базового університету.

Під час зустрічі з заступниками директора Василем Царуком, Олегом Качановським, Олександром Талімончуком, Сергієм Ковальчуком та завідувачами відділень Сергієм Гулюком, Іриною Мартиновою, Іриною Якимчук, Сергієм Шалаєм та методистом заочного відділення Наталею Пастушенко важливими стали питання обговорення організації безпечного середовища навчання, стипендіальне забезпечення студентів, яке на сьогодні становить 35%. Василь Царук ознайомив з організацією навчального процесу та планами розвитку коледжу. Завідувачі відділень розповіли про заходи щодо збереження контингенту студентів. Заступник директора з АГР Сергій Ковальчук, доніс інформації про фінансування навчального закладу, відсутність заборгованості з оплати комунальних платежів, економії енергоресурсів.

Познайомила представників університету із головами циклових комісій методист коледжу Людмила Балдич. Під час спілкування із головами ЦК Тетяною Кристопчук, Валерієм Гуменюком, Нелею Русіною, Ольгою Чорнобривою, Оксаною Куделею, Оксаною Конончук, Іриною Чорною було порушено питання організації очного навчання, безпеки здобувачів освіти, психологічного стану студентів, проблеми освітнього процесу тощо.

Так, Оксана Конончук, відзначила успішну акредитацію освітньо-професійної програми спеціальності 073 «Менеджмент», що стало можливим завдяки злагодженій і відповідальній роботі колективу економічного відділення, який у багатьох питаннях рівняється на економічний факультет НУБіП. Крім того, в планах комісії розширення ліцензійного обсягу набору студентів за спеціальностями 073 «Менеджмент» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», оскільки кількість абітурієнтів зростає завдяки успішній співпраці із стейкхолдерами, вивчення їх запитів під час зустрічей і опитувань.

Цікавились візитери можливостями особистого розвитку здобувачів освіти коледжу, адже не всі вони вступають із високими балами. Досвідом роботи поділилась досвідом Ірина Чорна, яка розповіла про організацію виховних заходів технічного відділення, зацікавленості здобувачів отримувати стипендію та їх можливостей у роботі наукових гуртків.

На запитання начальника відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання з підготовки студентів до проходження НМТ відповіла Тетяна Кристопчук. Вона відзначила, що в коледжі діють короткі курси з підготовки здобувачів, крім того викладачі проводять індивідуальні консультації для студентів. Також викладачі загальноосвітніх предметів залучають студентів першого курсу до предметних олімпіад та конкурсів міського, регіонального та всеукраїнського рівня.

Про забезпеченість комп’ютерною технікою доповіла Оксана Куделя. Зокрема, вона зазначила, що в коледжі є 294 комп’ютери та 13 комп’ютерних аудиторій. Оксана Олексіївна розповіла про розвиток освітньо-професійної програми спеціальності 125 «Кібербезпека», підготовку здобувачів за якою в області проводить лише Рівненський коледж НУБіП. Також розповіла про весняну Школу з вебпрограмування, навчання у якій проходить у цей тиждень канікул для школярів міста Рівне та Рівненської області.

Було приділено увагу і психологічному стану студентів, адже в умовах війни, негативних новин та повітряних тривог молоді дуже важко контролювати емоційний стан. Людмила Балдич проінформувала присутніх про перебіг ходу атестації викладачів, виконання їх педагогічного навантаження та можливостей кар’єрного зростання.

Представники НУБіП України познайомилися з умовами перебування в укриттях коледжу, які можуть містити до 1300 студентів. Укриття облаштовані відповідно до вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту.

Не залишилося поза увагою і проживання студентів у гуртожитку коледжу. Олександр Володимирович та Наталія Миколаївна здійснили перевірку побутових умов проживання познайомились та поспілкувались зі студентами.

Одним із актуальних питань візиту делегації – робота приймальної комісії коледжу. Адже від успішної роботи якої, залежить майбутнє навчального закладу. Олег Качановський, відповідальний секретар комісії розповів про початок вступної компанії, організації профорієнтаційних заходів. Також він підкреслив велике значення підготовчих курсів щодо вступних випробувань.

Крім того, Санченко О. В. запросив відвідати випускників коледжу День відкритих дверей університету, який відбудеться 06 квітня 2023 року, а викладачів взяти участь у міжнародній науково-практичній конференції «Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України та світу», присвяченій 125-річчю заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України, яка відбудеться 25 травня 2023 року.

Зустріч пройшла в дружній та доброзичливій атмосфері.

Василь Царук, заступник директора з навчальної роботи